in

Венеційські українці вивчатимуть основи італійського права

Українська асоціація «Україна Плюс», що у Венеції, розпочала курси для іммігратів з основ права та громадянської  активності:  «Я також живу в твоєму місті».

 

Починаючи із 6 березня  2011 року, на протязі 3-х місяців, 15 іноземних громадян  вивчатимуть закони світового, європейського, національного та місцевого рівня, які регулюють життя громадян в різних сферах життя. Протягом майже 50 годин фронтальних лекцій будуть розглянуті теми права на громадянство, права на навчання та роботу, право на медичне обслуговування, Конституція Республіки Італія, громадянське виховання, основи фінансового виховання, культура безпеки життя, та страхування життя, дискримінації, культура спільного проживання в багатоквартирних будинках.

Проектом також передбачено три  екскурсії по Венеції. Пішохідна прогулянка «Історія мистецтв», відбудеться 9 квітня в супроводі  досвідчених мистецтвознавців, з перервою на український обід. Під час другої на тему «Історія Венеції», учасники проїдуть на катері по Венеційській лагуні та відвідують островів та монастир Св.Франціска  в супроводі історика.  Під час третьої – матимуть рідкісну нагоду відвідати, Регіональне Управління Регіону Венето, що розташоване в палаці Ферро Фіні  17 століття в супроводі досвідченого гіда.

Проект курсів громадянської активності був запрпонований українською асоціацією «Україна Плюс» у рамках загальнотерриторіального проекту “Mediazione 6”,  що передбачає сприяння італійської влади інтеграційним процесам іммігратів, які  проживають на території регіону Венето. Проект на 80 відсотків профіансований Регіональною адміністрацією та мерією венеція.  Решта – автофінансовані асоціацією.

Цей проект є результатом багатолітньої роботи «України Плюс» та її внеску у соціальну сферу життя міста. Часто члени асоціації виступають в ролі медіаторів чи перекладачів для громадян України та місцевих структур – лікарень, шкіл, роботодавців, профспілок і, нажаль… похоронних бюро. Тому керівництвом асоціації було вирішено запрпонувати іноземцям такий собі «лікбез» з основ права. Повальна  більшість учасників прокту є громадяни України. Це – тішить і дає надію на прорив проінформованості, новими озброєння знаннями.

При асоціації «Україна Плюс» діє бібліотека, у якій містяться книги присвячені захисту прав громадян в різних сферах життя. Тож запрошуєм до самоосвіти.

Тамара Позднякова,

від імені керівництва асоціації «Україна Плюс»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійські телекомпанії ведуть війну за телеглядачів-іноземців

Матч Україна – Італія відбудеться в Києві