in

відбувся III Міжнародний фестиваль української та італійської пісні «Без кордонів»

22 листопада у приміщенні Grand Hotel Salerno, пройшов III Міжнародний фестиваль української та італійської пісні «Без кордонів»

Свято відкрили ведучі Любов Круць та Дмитро Ходорадзе, запросивши до слова голову проекту Ольгу Тарасюк. Вона привітала присутніх та зачитала послання Голови Народного руху України, народного депутата Бориса Тарасюка а також подякувала спонсорам фестивалю: Галині та Володимиру Бекеш (фірма Моноліт) та Олександрі Крокіс (асоціація Centro Sud Extra Comunitari).

За українським звичаєм Генеральний консул України в Неаполі Володимир Карачинцев прийняв хліб та сіль на вишитому рушнику.
Концертну програму відкрив співочий колектив «Калина». Їх виступ відразу підніс настрій у присутніх.

Висока майстерність виконання гурту «Українці» добре відома в Неаполі. Під керівництвом Любові Щепанюк вони підготували чудову художньо-пісенну композицію.

Піснею «Ніченька циганка» потішив присутніх естрадний гурт «Ольгиня» із Салерно (худ. кер. Ольга Тарасюк)
Викливав гарячі оплески квартет з Неаполя у складі Галини Іванців, Володимира Климаша, Юрія Каплуна та Тараса Панчишина.
Особливим став виступ художнього колективу «Сонячний промінчик», у склад якого входять учні початкової школи  Козімато міста Бароніссі. Італійські діти так дзвінко і правильно заспівали українських пісень, що щирі гарячі оплески довго не стихали в залі (акомпонувала Галина Барна). Італійські гості свята скандуванням запросили вийти на сцену Ольгу Тарасюк, яка навчила дітей співати по-українськи.
Директор школи Козімато, Паоло Петрасса, розповів про впровадження проекту «Спільні діти» та вручив Генеральному консулу Володимиру Карачинцеву декоративну керамічну тарілку із символічними зображеними.

Гаряче вітав зал знайомих виконавців Оксану Крамар, Жанну Шишко, Ірину Колпак, дует «Зорепад», Олександра Мілованова, Ольгу Тарасюк, Анну Клос, Віталія Малиновського, Інну Сосовську. Кожен із виконавців на високому рівні презентував пісні та втілював сценічний образ.
Сопрано гості із Мілану Наталії Полонської зачарувало своїм високим звучанням та красою вокалу.

А гуморески у виконанні Андрія Монаха викликали вибухи сміху та овації. Італійцям, які становили цього разу чи не третю частину глядачів, залишалося тільки шкодувати, що вони не розуміють української мови.

Найбільше глядачі чекали виступ гостей з Украни Олександра Долю та  гостя із США Тараса Брайляка.
Ще один сюрприз – виступ оперного співака Мауріціо Еспозіто. Спеціально для фестивалю він підготував українську народну пісню «Дивлюсь я на небо».

В заключному слові організатор заходу Ольга Тарасюк відзначила тих, хто приклав найбільших зусиль до його підготовки: Наталія Згодько, Галина Барна, Віра Шевчук, Людмила Колодіна.

Із закінчення фестивалю усім учасникам було вручено грамоти за вагомий внесок у справу збереження та популяризації української культури в Італії, інтеграції та майстерний рівень виконання.

Фестиваль «Без кордонів», організований регіоном кампанія, асоціаціями «Калина», ARCI Salerno та проектом Alchimondo за підтримки Генерального консульства України в Неаполі, став справжнім святом пісні радості, дружби та взаєморозуміння між народами.

Андрій МОНАХ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Конфісковано тонну контрабандних українських цигарок

Електорат, не зволікайте! Перевірте списки виборців!