in

Відкритий лист-подяка Світовому Конгресу Українців, українським громадам у світі, усім українцям за кордоном

   Дорогі брати і сестри, дорогі, рідні українці, Від імені Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою і, не маю сумніву, від мільйонів нас в Україні щиро дякую вам усім і кожному зокрема за те, що у ці надскладні для України місяці ви були разом з нами.

Ми знали, що кожен наш голос на Майдані прокотиться потужною хвилею світом, кожен наш чин на Майдані відгукнеться мільйоноголосо у світах. Лише тому, що ви, наші брати і сестри, своєю чесною працею здобули авторитет і повагу у своїх країнах,  вас почули, а, значить, почули і нас. Україна у ці криваві місяці говорила у світі вашими голосами.

Ми цінуємо те, що  Світовий Конгрес Українців  під проводом Пана Чолія, його Президента, впродовж тривалого часу системно і послідовно допомагав Україні здійснити мрію мільйонів – підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Ми усвідомлюємо, як непросто було вам організовувати євромайдани і миттєво реагувати на наші потреби, писати листи і петиції, пікетувати. А ми, тут, на нашій землі, вслухалися з завмиранням серця в інформацію про те, як у світі в унісон з нами б’ється пульс України. І від цього ми ставали міцнішими, впевненішими, безстрашнішими. Ми низько кланяємося вам, наші брати і сестри, бо світ нарешті побачив велич України, спільної для нас усіх святої землі. Побачив нашу нескореність, найкращі моральні якості.

Ми усвідомлюємо, який складний путь нам треба ще пройти, скільки перешкод здолати. Буде дуже складно. Але ми здолаємо цей шлях, бо з нами завжди поруч будете ви, ваша підтримка і плече брата. А ще тому, що на небі на варті  України стала Небесна Сотня. А це сила – нездоланна.

Слава вам, сини і доньки України у світах!
Слава Героям!
Слава Україні!

Ірина Ключковська,
директор Міжнародного інституту освіти,
культури та зв’язків з діаспорою
28.02.2014 м. Львів

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Наступні маніфестації у Римі проти військової агресії Росії (АНОНС)

Вірш росіянина на підтримку українських патріотів