in

“Вірші із вирію” летять до України Поезія Ніни Матейцевої, народжена в Італії

Збірка поезій Ніни Матейцевої „Вірші із вирію”, написана в Італії (видавництво „Місто” м. Чернівці) – своєрідний калейдоскоп барви- стих спалахів – подій людського життя.

 

Ці яскраві картинки то помережані срібною тендітною росою дитинства, то бентежать уяву громами і блискавицями юності, то огорнуті ніжним серпанком надвечір’я – затишної пори досвідченої жінки. А особливість книжки у тому, що написана вона в Італії, умістивши на своїх аркушиках-крилах болі і жалі, сміх і радість, тривогу і турботу усіх матерів, дружин, дочок і сестер, що розкидані нині світами, відірвані від от- чої землі не з власної волі…

Автор збірки Ніна Матейцева в Україні працювала у Кельменецькій середній школі, управлінні культури райдер- жадміністрації, столичному вузі пе- дагогічної майстерності. Знайомі та друзі відчувають її рушійну силу, генеративну енергію, глибокий талант бути людиною з великої літери. ЇЇ творчість – уособлення великого пласту „віршів із вирію” – від тієї часточки українського народу, який заробляє хліб насущний вдалині від рідної землі. Дасть Бог, час поверне всіх наших людей в Україну. І вірші із вирію стануть лише спогадом і творчою сторінкою у житті держави.

Із вступної статті до збірки.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мерія Мілана запрошує вісімнадцятилітніх стати італійцями

Ольга Глова: “Моя донечка – не зайва хромосома, а втілений ангел”