in

В Римі буде встановлено пам’ятник Шевченку

   Департамент культури КМДА та Італійський інститут в Україні підписали Угоду про співпрацю_ про співпрацю відкриває нові можливості як для культурного розвитку Італії, так і України, Зокрема в Києві буде встановлено пам’ятник Данте, а в Римі – Шевченку.

Країна з великою та багатою культурою, де творили Леонардо да Вінчі й Мікеланджело, відтепер культурно наблизиться до України. Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки Фабріціо Романо зазначив, що Угода про співпрацю відкриває нові можливості як для культурного розвитку Італії, так і України.

«Це початок нової італійсько-української роботи у сфері культури,— впевнений він.— Серед наших спільних проектів — співпраця ансамблю солістів «Благовіст», яким інколи диригує моя дружина. Також восени в столиці буде проведений другий фестиваль бароко, плануються й інші цікаві ініціативи. Ми очікуємо, що спільні культурні заходи ще більше зблизять наші народи». Міська влада також сподівається, що кияни зможуть краще пізнати культуру Італії. «Сьогодні столиця України відкрита до реалізації нових спільних проектів із культурними інституціями,— наголосила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.— Ми прагнемо донести до європейської та світової спільноти, що сучасний Київ — надійний міжнародний партнер, відкритий до соціально-культурного діалогу. Впевнена, що наша співдружність процвітатиме й надалі».

На думку директора Департаменту культури Діани Попової, італійці дуже подібні темпераментом та емоціями до українців. «Це нагода показати, скільки в нас спільного, а не відмінного,— зазначила вона.— Перші кроки співпраці вже визначені. З нашими італійськими партнерами ми працюємо над встановленням пам’ятника відомому італійському поетові Данте Аліг’єрі у Києві.

В свою чергу в Римі буде встановлений пам’ятник Тарасові Шевченку. Окрім цього, підписана Угода матиме вагоме практичне значення. Зокрема розвиток і поглиблення співпраці між Києвом, Флоренцією та Римом передбачає не лише обмін позитивним досвідом у галузі культури, а й реалізацію спільних заходів — музейних проектів, художніх, образотворчих виставок за участі українських та італійських митців». У нелегкий час Київ також сподівається і на фінансову підтримку Італії для розвитку спільних культурно-розважальних заходів

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія найближчим часом ратифікує угоду про асоціаціюУкраїни з ЄС, – Порошенко

15 березня популярний український гурт “ТІК” із концертом у Римі (АНОНС)