in

В Римі обговорять стан релігійних свобод в регіоні ОБСЄ

  29 листопада ц.р. в Римі відбудеться міжнародна конференція «Християни в регіоні ОБСЄ: стан релігійних свобод».

Конференцію організовано Посольством України в Ватикані, Особистим представником Діючого голови Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань протидії расизму, ксенофобії та дискримінації щодо християн та осіб інших віросповідань Тетяною Іжевською за підтримки Українського головування в ОБСЄ та у співпраці з Папським університетом святого Томи Аквінського (Angelicum).

У рамках заходу відбудеться обговорення ситуації із обмеженням релігійної свободи та випадки переслідування, яких останнім часом дедалі частіше зазнають все більше християн, що проживають на території держав регіону ОБСЄ – впливової міжнародної організації, що об’єднує понад 65 держав світу.

Участь у роботі конференції візьмуть: Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр, Директор Департаменту Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Флоріан Хоненберґ, Керівник Обсерваторії по дискримінації та нетолерантності проти християн в Європі Мартін Куглер, Посол Великобританії у Ватикані Найджел Бейкер та Посол Литви у Ватикані Ірена Ваісвілайте, представники Державного секретаріату Ватикану, Папської ради справедливості і миру, Центру міжрелігійного діалогу «Іоанна Павла ІІ», Факультету соціальних наук університету св. Т.Аквінського тощо.

Захід відбудеться у приміщенні університету Angelicum (Aula Minor/ Aula San Raimondo) за адресою: Largo Angelicum 1. Початок о 10:00.

Довідка.
«Анжелікум» – найбільший Папський університет у Римі. Академічна спільнота складається з 150 викладачів, вихідців із 30 і студентів 100 різних національностей. ВУЗ має амбітну мету – впроваджувати християнську традицію в сучасному світі. Завдяки гуманітарним стипендіям, тут на факультеті соціології навчається близько двадцяти студентів з України.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Salta l’accordo UE-Ucraina

Євромайдан в Римі