in

В Римі пройшли Дні української культури

З 25 жовтня до 1 листопада італійська столиця знайомилася зі культурою,  інтелектом та життям України

Протягом тижня Дні української культури запропонували  широку програму заходів.  Її  відкрив І тур Міжнародного української мистецького фестивалю “Гілка калини” у якому взяли участь  колективи й виконавці-аматори з центральної частини Італії. За нею слідувала науково-практична конференція “Україна-Ватикан”, під  час якої обговорювалися низка питань важливих для обох  держав.

Увечері  вівторка 27 жовтня художнє мистецтво України презентувалося на відкритті виставки картин Олега Колотая, Івана Карася та Оксани Лис.

У наступні дні відбулися круглий стіл на тему “Знайомство з Україною – Україна очима представників наукових кіл та асоціацій” і конференція “Хто такі українські жінки, що проживають у Римі”, організована Асоціацією українських жінок-робітниць в Італії.

Головною “українською подією” п’ятниці, 30 жовтня, стало відкриття українського відділу в римській муніципальній бібліотеці “Фламінья”. Під час цього урочистого заходу було підведено підсумки та нагороджені переможці І Конкурсу української книги в Італії.

На завершення слово було надано молоді. 31 жовтня обговорювалися перспективи для юного  покоління іммігрантів, що живуть у Римі та було відкрито 2009-2010 навчальний рік в українській недільній школі при товаристві “Свята Софія”.

Святкове закриття Днів української культури відбулося виставою “Сорочинський ярмарок”, представленою фольклорним театром “Берегиня”.

Масштабна культурна акція була  організована Посольством України у Італії та міською владою італійської столиці, зокрема додатковим радником від Європейського континенту  Тетяною Кузик, у співпраці із рядом українських громадських організацій.
Цей захід ще не має офіційного статусу і спрямований, передусім, на задоволення потреб української громади, що проживає  в столиці Італії, однак започаткувавши його, римські українці проявили себе та представили свою країну кращими зразками культурного надбання.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що буде із податком на пермессо?

Київ просуває «Східне партнерство» в Римі