in

В Сенегалії італійці танцювали польку з гудзом

    У Сенігалії відбувся спільний концерт за участю місцевого хору Calicanto та українського фольклористичного ансамблю «Гуляйгород».

Гурт «Гуляйгород» створений 2002 року в місті Кіровограді. Учасники гурту активно займаються дослідженням традиційного українського фольклору Середньої Наддніпрянщини (Черкащина, Полтавщина, Кіровоградщина). Українські артисти потішили глядачів в Італії традиційною інструментальною музикою, обрядовими та побутовими піснями та танцями.

«Надзвичайні враження від виконання пісень, веснянок, танців Центральної України. Вже майже п’ять років не їздив додому,а ось сьогодні на дві години таки завітав. – Ділиться  пережитим Богдан Онищак, один із щасливців, присутніх на концерті.

Пісенний матеріал гуляйгородців подається в традиційній манері багатоголосного співу, характерної для центральної України. Ансамбль ставиться до фольклору, як до розвиненої самобутньої культури, через це не допускає жодних обробок, «чи покращень» автентичного першоджерела для досягнення зовнішніх сценічних ефектів.

«В кінці концерту ніхто не спішив покидати зал. Італійці разом з українцями ще довго аплодували стоячи, а потім ще й втнули таки всі разом польку з гудзом, бо годі було втриматись» – продовжує Богдан.

Мета приїзду українських артистів – благодійна. Зібрані кошти підуть на підтримку дітей сиріт.

«Я вже собі і невісточку приглядів, маленькій артистці всього шість рочків, хай росте здорова, сподіваюсь ще мо колись завітають,бо хлопчина мій таки зрозумів,що наші дівчата найкращі» – жартує Богдан.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Салерно пройде благодійний концерт братів Яремчуків (АНОНС)

Як пояснювати дітям про війну