in

В Італії опублікували одразу дві книги про Україну

   Одна з них присвячена історії України, а друга більше акцентована на Майдані і АТО.

Італійська книга про Україну Amazon В Італії опублікували одразу дві книги про Україну В Італії одночасно вийшли дві книги про Україну, одна з яких пояснює італійцям ідеї і прагнення українців у історичному контексті, а інша присвячена подіям на Майдані і на Донбасі. Як повідомляє Deutsche Welle, книги мають назви “Україна. Повстати за демократію” і “Україна. Анатомія землетрусу”.

Першу з них написав історик Східної Європи з університету Тренто Симоне Беллецці. Його книга є науково-популярним виданням. Автор наводить історичні факти: від часів народження української нації до сучасного перебігу бойових дій на Сході України. Історик зізнається, що про події останніх кількох місяців йому було важко зібрати документи.

Він пояснює, що хотів заповнити в Італії інформаційний вакуум навколо українського питання.

“Я уявив собі пересічного італійця, який мало знає про Україну, але хоче дізнатися”, – каже він. В книзі “Україна. Повстати за демократію” Беллецці пояснює двомовність українців і чому вона не заважає їхній національній ідентичності, роль олігархів в Україні і що насправді українці відстоювали на Майданах у 2004-му році і 2013-20014 роках.

“Мене дратує, коли італійці чи інші громадяни ЄС думають: “Українці це такі наївні простачки, які борються за інтеграцію до ЄС. Чи вони не бачать, що у нас тут економічна криза і купа проблем?” Звісно, відповідаю я, українці це бачать. Просто обираючи між автократією Януковича та європейськими цінностями, хай навіть із економічною кризою, чи дивно, що вони обирають друге?” – пояснює Беллецці.

Авторка книги “Україна. Анатомія землетрусу” – редактор міжнародних новин агенції ASCA Ор’єтта Москалетті. Її видання вийшло у електронному вигляді. Вона теж розділяє думку, що в Італії бракує інформації про події в Україні.

За її словами, італійські МЗІ заговорили про Україну лише після того, як на Донбасі збили авіалайнер Boeing 777. Та й то вже через кілька днів перестали про це говорити. Тож більшість італійців думають, що в Україні вже все гаразд, хоча це не так. На її думку, події в Україні вкрай важливі для Європи.

“Масова загибель людей у Києві відкрила скриньку Пандори, і, можливо, кришка від неї вже розбилася”, – стверджує вона у своїй книзі.

http://tsn.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бійці АТО: Допомога українців в Італії – неоціненна

Волинська співачка не може забрати гроші за перемогу на конкурсі