in

Готується передача дитячої літератури українським школам в Італії

   Просимо усі українські школи на Апеннінах, зацікавлені у безкоштовному отриманні дитячої художньої літератури, звернутися до куратора проекту «Три веселки» в Італії Маріанни Сороневич.

У рамках Всеукраїнського конкурсу “Книгоманія” Львівська міська рада організувала збір дитячої літератури для першого українського дитсадочка в Римі з назвою “Веселка”. Ще раніше у листі-зверненні керівник закладу повідомляла про те, що цей садочок відчуває гостру потребу в українській художній та методичній літературі.

Завдяки співпраці Львівської міськради, в особі голови депутатської комісії з питань культури, промоцій, засобів масової інформації та туризму Ярослава Музичка; директора українського видавництва «Веселка» Василя Степаненка та головного редактора «Української газети» Маріанни Сороневич в Італію прибула партія українських художніх книжок для дітей дошкільного та шкільного віку.

Перевезення літератури з України стало можливим за сприяння депутата Верховної ради Михайла Хмеля та Посольства України в Італії.

За історію українського шкільництва в Італії малята вперше отримують стільки уваги від представників української влади. Партія літератури, вартістю 50 тисяч гривень, містить книжки призначені для різних вікових груп, тому було вирішено поділити їх серед українських шкіл та бібліотек. Завдяки щедрості благодійників, проект вийшов за межі однієї школи та розповсюдився на інші українські культурні осередки. В даний час складається їх повний список

Просимо зацікавлених звернутися на адресу soronevych@libero.it, вказавши:

• Адресу школи (бібліотеки), коротку інформацію про неї;
• Вікову категорію дітей у школі та побажання до змісту книжок;
• Поштову адресу та номер телефону контактної особи;

А також просимо повідомити про цю акцію ваших колег із інших українських шкіл в Італії.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Українець в Салерно спотворився до невпізнання апаратом повітряно-плазмової різки

Гербові марки подорожчали