in

Давнє, і вічно молоде, мистецтво вишивки Галини Чухаль

Авторка вишитих картин Галини Чухаль присвяує свою творчість матері, від якої ще у дитинстві навчилася техніки вишивання. В її творчому наробку 43 вишитих полотен: репродукції картин відомих художників, квіти, натюрморти, романтичні картини.

 

У кожен твір Галина вкладає душу та невитрачену любов до людей, і тому вони сповнені позитивною енергією. Картини створює не для продажу, а з метою продемонструвати їх якнайбільшій кількості глядачів. „Класичний український хрестик дає можливість варіювати товщину та кількість нитки, через це картини видаються об’ємними”, – розповідає вишивальниця.

Працюючи над репродукціями полотен відомих майстрів, вона намагається передати ефект мазка художника, вважаючи, що усі вони — знак неба. Галині цікаво братися за складні твори, вони надають їй надхнення та стимулюють до вдосконалення. І це відчувають відвідувачі, які залишають захоплені відгуки та слова подяки.

Галина Чухаль народилася у місті Ковелі Волинської області, здобула дипломи інженера-механіка та журналіста у Харківському університеті. Сім років працювала у бюро пропаганди художньої літератури Спілки письменників України у Києві. 2001 року приїхала до Італії, де почалося зовсім інше життя. Після подолання перших труднощів іммігрантського побуту, в Галини прокинулася потреба висловитися у творчості, щоб повертатися у дитинство, коли вишивала разом із мамою, відчути коріння своєї культури. Зараз Галина займається громадською та журналістською роботою, однак її пріоритетом залишається вишивка, якою почала займатися п’ять років тому.

В цьому році Галина реалізувала своє давнє покликання до письменницького пера – вийшла її перша книга “Моя душа“, в котрій розміщено італійською та рідною мовою біографія, відгуки шанувальників її творчості, фотографії з виставок та репродукції картин.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Збігає кінцевий термін участі у загальноіталійському переписі населення та помешкань

Galyna Chukhal, l’arte di dipingere col filo