in

Дев’ятирічний український геній отримав престижну премію у Ватикані

   Aбсолютним переможцем премії “Джузеппе Шакка” став 9-річний українець Віталій Нечаєв. Він нагороджений цінною фігуркою корабля (символом премії) та грошовою стипендією на навчання.

Цього року абсолютним переможцем міжнародної премії “Джузеппе Шакка” став українець Віталій Нечаєв. Його нагороджено коштовною фігуркою корабля – символом премії та грошовою стипендією на навчання. Президентом журі був відомий італійський правник Джузеппе Сантаніелло, який на 80 років старший від юного переможця.

Окрім абсолютного переможця, сьогодні були нагороджені кардинал Пітер Турксон, президент Папської ради юстиції і миру, Козімо Марія Феррі, заступник міністра юстиції Італії, два карабінери, котрі зазнали нападу під час виконання службових обов’язків, та інші.

Премію Віталію Нечаєву вручив  кардинал  Даріо Кастрильон Ойос, почесний президент журі, котрий у своєму виступі, зокрема, зазначив, що «щасливий вручити нагороду Віталію, котрий є повний енергії, радості та світла. Тим світлом є для нас Христос. Нагороджуючи сьогодні Віталія, ми маємо розуміти, що це Господь діє через нього, через його розум, бо для Бога немає старих чи молодих».

А посол України при Святому Престолі вручила Віталію грамоту Посольства та подякувала йому за те, що прославляє Україну в світі, бажаючи подальших наукових досягнень.

Віталій Нечаєв дав декілька інтерв’ю для італійських видань. Зокрема, журналу «Gente» він зазначив, що найбільше з історії йому подобається епоха національно-визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького проти польських загарбників. Серед персонажів римської історії йому найбільш до вподоби Юлій Цезар, як імператор, що хотів об’єднати всі землі імперії, а – Нерона котрий заради розваги спалив Рим, вважає негативною постаттю історії..

Премія Джузеппе Шакка була заснована в 2001 році, щоб привертати увагу громадськості до видатних особистостей і для збору коштів на благодійність. Як відомо, за підтримки фонду надається безкоштовне медичне ортопедичне обладнання дітям із хворобами хребта.

Віталій Нечаєв відомий на всю Україну. За неймовірні здібності вундеркінд навіть отримав національну премію. Третьокласник читає лекції вe Черкаському університеті, його пізнанням в історії дивуються маститі педагоги.

До трьох років Віталік не вимовляв навіть слово “мама”. Рідні вже думали звернутися до медиків. Але одного разу малюк взяв до рук газету і став читати її вголос. “Ми подумали спочатку, що він у пам’яті просто запам’ятовував телепрограму, що буде по телевізору, але він дійсно читав, і ми не знаємо донины, як він навчився це робити», — розповідала мати хлопчика Ольга Нечаєва.
 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна – це не тільки ваше село

Після розколу у “Народі свободи” Берлусконі відродив “Вперед, Італія”