in

Державна архівна служба України дослідила внесок світового українства в здобуття Україною незалежності

  На виставці «Внесок світового українства в здобуття Україною незалежності» були представлені періодичні видання світової української спільноти, статті та доповіді знаних представників української еміграції.

23 серпня 2012 р. о 10-00 у приміщенні Центрального державного архіву зарубіжної україніки (м. Київ, вул. Солом’янська, 3) буде відкрито документальну виставку до Дня незалежності України з фондів ЦДАЗУ.
Двадцять чотири документа розкривають декілька тем виставки. Перша з них – «Внесок світового українства в здобуття Україною незалежності». Тут представлені періодичні видання світової української спільноти, статті та доповіді знаних представників української еміграції.

Другий розділ висвітлює події, що передували прийняттю доленосного Акту. Зокрема в експозиції можна побачили машинопис розмови з Президентом УНР в екзилі М. Плав’юком про державну суверенність України (липень 1990).

Нарешті, розділ «Перший рік незалежності України» презентує документи 20-тирічної давнини, з яких відвідувачі виставки зможуть отримати інформацію про передачу повноважень Державного Центру УНР в екзилі Президентові України Леонідові Кравчуку, а також відчути та згадати настрої наших співвітчизників в перший рік Незалежності, як в Україні, так і за кордоном.

Крім того, на виставці представлена прокламація Центральної народної ради Карпатської України (24 серпня 1992), проект декрету про владу Степана Хмари (1990) та інші документи.

Виставка триватиме по 14 вересня 2012 р. Вхід вільний. Часи роботи архіву: з понеділка по четвер з 9-00 до 18-00, у п’яницю з 9-00 до 16-45.

Контактна особа: Папакін Артем Георгійович, куратор виставки, начальник відділу використання інформації документів ЦДАЗУ

 тел. (044) 248 91 26 тел./факс (044) 520 05 17
ahpapakin@tsdazu.gov.ua
mail@tsdazu.gov.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська Всесвітня Координаційна Рада вітає з Днем Незалежності України!

Італійська пригода Мельниченка