in

До 20-річчя Незалежності в Римі пройшов концерт української ліричної музики

У рамках святкування 20 річниці Незалежності України у Римі відбувся концерт класичної музики українців, що проживають у італійській столиці.

 

Театр Марчелло, що пам’ятає давньоримські спектаклі та аплодисменти легіонерів та патриціїв, дотепер вважається одним з найпрестижніших місць для проведення концертів класичної музики та оперних вистав.

Побудований імператором Августом в 13 році до н.е, театр з двома поясами аркад став прообразом Колізею. У наші дні літній концертний майданчик влаштовують під відкритим небом, біля його реставрованих древніх стін. У рамках святкування дня Незалежності України тут відбувся концерт класичної музики українців, що проживають в італійській столиці.

На початку концерту з вітанням до присутніх звернувся Посол України Георгій Чернявський.

Надзвичайний вечір класичного оперного співу подарували професійні українські співаки Лідіїя Кузьменко, Володимир Крамара, Алла Гоф та Василь Тимішак. У їх репертуар увійшли відомі італійські та українські пісні, які змагалися між собою у мелодійності, та заслужили овації іноземних гостей, представників італійських відомств, дипломатичного корпусу в Італії, мерії міста Рима, української громади.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Позика на купівлю нерухомості

1100 кілометрів небезпеки