in

Діти сироти Майдану та АТО відпочивали в Італії

   30 українських дітей, які протягом місяця проходили оздоровлення та відпочивали на острові Сицилія.

Діти-сироти, батьки яких загинули під час Революції гідності та АТО відпочивали в Італії. Реалізація проекту стала можлива завдяки співпраці департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України з українсько-італійською Асоціацією «Нові межі» (м. Катанія, Сицилія) та за особистої підтримки кандидата у Почесні консули України на островах Сицилія та Сардинія Коррадо Лабізі.

Завдяки небайдужості до гуманітарного проекту асоціації «Нові межі» італійські та змішані українсько-італійські родини Півдня Італії оплатили всі транспортні витрати та приймали протягом місяця дітей з України.

Діти отримали можливість ознайомитися з багатою культурою та традиціями  Південної Італії, а також взяти участь у низці оздоровчо-реабілітаційних проектів.

Президент Асоціації «Нові межі» Юлія Динніченко, яка супроводжуватиме групу в аеропорту «Бориспіль», повідомила про намір, у співпраці з українською та італійською сторонами,  розвивати цей  проект на регулярній основі.

Довідково

Створена у 2008 році українсько-італійська асоціація «Нові межі» є єдиним осередком української громади на о. Сицилія.

Вона є першою заснованою іноземцями  асоціацією в Італії, яка отримала акредитацію при місцевому Міністерстві праці та соціальної політики для організації прийому неповнолітніх дітей на оздоровлення та відпочинок.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія висилає прихильників джихадистів

Імперія. Росіянка утопила свого дев’ятимісячного сина