in

Екс-вінничанин запрошує дівчат в Італію. Тішити клієнтів… розмовами

Колишній вінничанин шукає дівчат для роботи в нічному клубі в Італії. Він не розуміє, чого усі думають, що мова йде про проституцію. Каже – це лише танці. Щоправда за те, що відбувається з дівчатами за межами клубу, він відповідальності не бере

Костянтин – корінний вінничанин. Після того, як в кінці 90-х накрилася його ідея із автобусними перевезеннями, каже, що в цьому «допоміг» місцевий депутат, образився на країну і разом з дружиною поїхали в Італію. Мовляв, позичили гроші і подалися шукати кращої долі.

– Спочатку оселилися в Наполі, – розповідає він. – Дружині пощастило, вона одразу влаштувалася працювати на барі і проробила цілий рік, а я постійно змінював роботу. Наполі тоді – це, напевно, як Україна сьогодні, працюєш – грошей не дають, можуть накричати і нагрубіянити. Тому ми вирішили податися на північ.

Далі він працював на фабриці по збору холодильників, а кілька років тому – вирішив працювати на себе. Тепер він має в Італії два бізнеси. Один з них – нічний клуб. Минулого тижня, після шестирічної відсутності, повернувся у рідне місто… шукати дівчат для роботи у своєму закладі: «спілкуватися» з клієнтами і танцювати стриптиз. Костянтин каже, що був дуже здивований тим, що усі думають, ніби він пропонує дівчатам займатися проституцією.

Гроші за розмови

– В Італії – один із видів сервісу, коли клієнт купує спілкування з дівчиною. Наприклад, 15 хвилин розмови коштує 15 євро, – каже Костянтин. – При цьому вони просто розмовляють. Ще один варіант – приватний танець, стриптиз. Дівчина при цьому залишається в нижній спідній білизні. Тілесний контакт виключений. У нас усюди камери. Нічого, що виходить за межі танцю, бути не може. До того ж, карається законом. Проституція це кримінал – 5-8 років позбавлення волі. Воно нам не потрібне. Можливо, десь у Туреччині – подібна робота і припускає інтимні стосунки, але у нас – ні. Більше того, ми не зацікавлені в тому, аби у дівчат був інтим з клієнтами. Адже, зрозуміло, що дівчина цікава йому, поки він не доб’ється від неї того, чого справді хоче. Поки цього не станеться – він буде приходити і платити гроші. Як тільки він це отримає – уже не приходить, бо може отримати бажане поза закладом. Ми самі говоримо дівчатам – не йдіть у ліжко. Як тільки ви це зробите – ви втратите частину свого заробітку, а разом з вами і ми. У нас навіть назва закладу відповідна «Манела», у дослівному перекладі – та, яка спокушає, але не дає.

Правда, Костянтин каже, що усе, що відбувається за межами закладу – це вже не його справа.

– За межами стін нічного клубу ми за дівчат не відповідаємо, – каже колишній вінничанин. – Це її особиста справа. Загалом більш тісні стосунки дівчат з клієнтами ми не вітаємо. Графік роботи з десятої вечора до четвертої ранку, можливо пізніше, якщо є клієнти.

Умови

За розмову клієнт платить 15 євро, за танець – 50 євро за 10 хвилин. З них дівчина отримує 25. Плюс вона ще отримує зарплату – двічі на місяць, з розрахунку 50-60 євро в день.

– Форма одягу – як правило, це сексуальна сукня, – каже Костянтин. – У інших подібних закладах дівчата ходять майже голі, у нашому закладі вони одягнені. Так усім зручніше. Адже клієнт не буде платити, якщо і так все бачить.

Підприємець каже, що живуть дівчата в 4-5-кімнатних квартирах.

– Житлом ми їх забезпечуємо і забороняємо приводити сторонніх і клієнтів. Фактично у дівчини вільний цілий день, протягом цього часу вона навіть може зустрічатися з клієнтами, якщо хоче.

Зараз заклад працює чотири рази на тиждень, восени Костянтин Демидов планує ввести шестиденку.

– У нас зараз є 18 дівчат, ми хочемо збільшити їх кількість до 30, – каже він. – Усім ми повертаємо вартість квитків. Зараз у нас працюють в основному албанки, але вони вульгарні. Хочемо набрати українок – вони красиві.

Контракт укладається на місяць чи півроку, але дівчина може розірвати його в будь-який момент.

Єдине, що вона має попередити за десять днів, – каже чоловік. – Вона може повернутися додому, але якщо вона піде в інший заклад – до нас вона навряд чи повернеться. Зрадників ми не любимо. До того ж вона має залишити житло, яке ми надаємо їй, у той же день, як напише заяву на звільнення.

Італійська – на місці

– На оформлення документів піде десь орієнтовно два місяці. Думаю, за цей час дівчата можуть здобути якісь базові знання мови тут. Італійська, насправді, не важка, особливо, якщо є шкільна база англійської – вона вчиться доволі легко. Особливо, коли людина потрапляє в італійсько-мовне середовище.

Коментар експерта:

Алла Студілко, голова правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії»

– Використовуючи економічні негаразди, високий рівень безробіття (особливо серед жінок) та недосконалість правового захисту, злочинці продовжують створювати все нові шляхи для переправляння українських громадян, особливо громадянок за кордон з метою працевлаштування. Засоби вербування до такої «праці» різноманітні: оголошення в газетах та журналах з обіцянками великих заробітків, пропозиції роботи в модельному бізнесі, інтернет-сторінки з інформацією про одруження чи відпочинок за кордоном, запрошення на навчання, поради «друзів» та інше. Досить часто в таких оголошеннях міститься інформація про відсутність необхідності знання іноземної мови…

Офіційне працевлаштування за кордоном можливе через служби працевлаштування, які мають відповідну ліцензію. Для працевлаштування за кордоном потрібно отримати спеціальну робочу візу, підписати контракт (зрозумілою мовою), в якому обумовлюються умови роботи, форма та розмір оплати, умови медичного страхування, тощо. Дізнайтеся більше за телефоном 69-03-10.

Злочин «Торгівля людьми» – це проблема суспільства. Жодна людина не бажає причинити собі зла, не бажає собі горя.

Об’єднавши зусилля органів влади, громадських організацій, в тому числі міжнародних, можна сприяти максимальній обізнаності потенційних мігрантів щодо правил забезпечення власної безпеки в процесі міграції, щоб не потрапити до рук злочинців.

 

http://vn.20minut.ua

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Облік контрибутів, сплачених INPS

Італійська коломийка