in

Життя екс-депутата Маркова під арештом в Італії: помічниця по господарству і спортзал

Скандальний одеський політик, лідер партії “Родина” Ігор Марков, розповів “Сегодня” про те, як коротає час, перебуваючи вже шостий місяць під домашнім арештом в Італії.

Як розповів “Сегодня” політик, кілька місяців тому італійська влада дозволила йому змінити невеликий готельний номер на квартиру в одному з районів Генуї. “Це звичайна італійська квартира з двома спальнями і кухнею. Генуя розтягнуте вздовж моря місто, звідси видно море, але от дійти до нього не можу”, – жартує Марков. Вирішити побутові проблеми йому допомагає помічниця по господарству, а друзі приходять побоксувати в імпровізованому спортзалі з лапами і штангою на терасі.

“До мене приїжджають сини, друзі, журналісти. Працюю в звичайному режимі, багато читаю політичної літератури, дивлюся новини, у тому числі й заборонені в Україні канали”, – розповідає політик.

Як ми повідомляли рані, суд, який вирішить, екстрадувати чи Ігоря Маркова в Україну, відбудеться найближчим часом в Генуї. Прокурор міста Енріко Дзукка направив до Апеляційного суду Генуї обвинувальний акт, в якому йде мова про можливість видачі політика українській стороні.

Нагадуємо.

В грудні 2014 року Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук Ігоря Маркова. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

У жовтні 2013 року міліція затримала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети націоналістів проти встановлення в місті пам’ятника Катерині II.

В лютому 2014 року Верховна Рада під керівництвом Олександра Турчинова повернула мандат Маркову, а Приморський суд Одеси звільнив його з-під варти. Ігор Марков обрався депутатом у одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси) на парламентських виборах 2012 року, після чого увійшов до складу фракції Партії регіонів.

Через рік, 12 вересня 2013 року, Вищий адміністративний суд України зобов’язав Центральну виборчу комісію скасувати його реєстрацію як народного депутата через фальсифікації волевиявлення на його користь.

Як відомо, Ігор Марков у фракції Партії регіонів був представником “проросійського крила”. Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом і агітував за зближення з Росією й Митним союзом.

_____________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Червоний Хрест ушанував Анатолія Короля, українського героя в Італії

Українка хотіла набути італійське громадянство за підробленими документами