in

Життєпис життя синів і дочок України в Італії у книгах Романа Куриласа

Представляємо книги українського письменника в Неаполі Романа Куриласа “На краю відчаю…” та “Де ви, рожеві мрії – надії?”

Автор ряду книг-життєписів українців в Італії, Роман Курилас народився на Львівщині. Економіст за освітою та літератор за покликанням, почав писати в Україні та продовжує після переїзду на Апенніни. У третій книзі його творчого доробоку – “Де ви, рожеві мрії – надії?” автор веде про життя заробітчан у Неаполі та його околицях, їх людські слабкості крізь призму християнської моралі. Доля не раз кидала українців у вир подій через необдумані вчинки, доброту, довірливість. Вони переживали випробування, гнулися та не ламалися. Своєю глибокою вірою в Бога долали труднощі життя. Книга є повчальною для усіх загалом, бо ж людські слабкості не обмежуються кордонами.

 

У своїй четвертій книзі “На краю відчаю…”, автор із болем у серці згадує долі перших заробітчан, складності їх життя на чужині, і на батьківщині. Вони перебували на межі матеріального відчаю та не занепадали морально, а силою молитви перенесли незгоди. На прикладі невигаданих життєвих історій показує будні, трагедії, і радощі щоденного життя.

Роман Курилас – учасник Першого конкурсу української книги в Італії, нагороджений за внесок у розвиток українського слова на Апеннінах та вітчизняної видавничої справи за книги “Церковний дзвін до храму кличе” та “Людські долі під небом Неаполя” у яких знайомить читача із правдою життя синів і дочок України, розгублених за кордоном.

М.С.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Берлусконі відмовився від мобільного телефону через страх прослуховування

Відчинені двері… на замкнених кордонах