in

Жінки трудові іммігрантки в місті Варезе відзначили Міжнародний День жіночої солідарності.

   Ось уже п’ять років в місті Варезе, що на півночі Італії, існує українсько-італійська асоціація «Анна-Софія» під головуванням Галини Біжик. Склад її членів в основному жіночий, як і вся  українська трудова імміграція в Італії. Тому, безперечно, щороку у  весняний днь солідарності всіх жінок-трудівниць світу  варизійські українки збираються разом. У зв’язку з особливим графіком роботи не завжди вдається зустрітися саме 8 березня. Цьогоріч  жіноче свято відзначили в неділю, 10 березня.

Пам’ятаючи драматичні першопричини виникнення Міжнародного Жіночого  Дня, в наш час 8 Березня набрало ще й обрисів свята весни і пошанування усіх жінок – коханих, матерів, бабусь, сестер, подруг, колег.
Жінки, трудові іммігрантки в Італії часто виконують функції не лише материнські, а й батьківські – є основними годувальницями своїх родин, хоч і не можуть порівнятися з чоловіками фізичною силою. Як кажуть італійці «вони вдягають спідниці, але часто їм доводиться носити і штани», тобто брати на себе чоловічі обов’язки  в родині. Жертвуючи особистими інтересами, піклуються, люблять, страждають, падають і знову встають. Відроджуються після кожного розчарування, як щовесни лише природа і жінки можуть це зробити. Впевнено крокують до своєї мети, оглядаючись назад тільки  заради того, щоб упевнитися, що результати їхньої праці були варті зусиль.

У дружньому колі активістки асоціації «Анна-Софія» провели свій вихідний день, обмінюючись святковими привітаннями, усмішками, щирими побажаннями успіхів, любові, здоров’я і добра. За ініціативи чоловіків присутніх на святі, кожна учасниця мала можливість висловитися, її промова була зареєстрована  на цифрових носіях і невдовзі буде створений CD на пам’ять про цьогорічне свято Жінок і Весни в місті Варезе.  

Марія Гайдай, Варезе.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Популизм, евроскепсис и комик Беппе Грилло — вот три победителя парламентских выборов в Италии

Моденi відбулася виставка робіт Роксолани Мовчан