in

Жінки-іноземки поклали квіти на вівтар Італії

Жінки, з усього світу, що обрали Італією своєю другою Вітчизною, поклали вінок із лавру та мімози на Вівтар Батьківщини в Римі

 

Жінки, з усього світу, що обрали Італією своєю другою Вітчизною, поклали вінок із лавру та мімози на Вівтар Батьківщини в Римі. Символічна акція пройшла під патронатом Фонду Нільде Лотті та депутата парламенту Лівії Турко. Серед її учасників дві українки.

8 березня, у міжнародний День Жінки, сорок італійок та іммігранток поклали вінок із лавра та мімози на Вівтар Вітчизни у Римі. Захід проведено на знак долучення нових жителів країни до основних цінностей Італійської Республіки та підтвердження спільної боротьби за права жінок, гідність, протидію насильства та відкритості до культурної різноманітності.

У церемонії взяли участь іммігрантки різного віку, релігійної, мовної та національної приналежності, зайняті в різних сферах італійського суспільства, щоб підкреслити повагу та відчуття зв’язку з історією Італії та її символами. Україну представляли головний редактор Української газети в Італії Маріанна Сороневич та голова Асоціації жінок-працівниць Світлана Ковальська.

Захід відбувся за ініціативи Фонду Нільде Лотті, італійського політика, першої жінки–президента палати депутатів, та Лівії Турко, яка в минулому займала посади міністра соціальної солідарності та міністра охорони здоров’я. В даний час пані Турко є членом комісії по соціальних питаннях італійського парламенту.

Організатори із італійської сторони бажали підкреслити важливість внеску жінок-іноземок у життя країни.

Довідка
Вітторіано – монумент на честь першого короля об’єднаної Італії Вітторіо Еммануеле II. Розташована на Венеціанській площі в Римі, на схилі Капітолійського пагорба. Частиною монумента є дванадцятиметрова бронзова статуя короля на коні. Під нею знаходиться могила Невідомого солдата, так званий “Вівтар Батьківщини”.

Марія КОЗАЧОК

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

УВКР запрошує на футбольний чемпіонат серед українських команд діаспори

Хакери Anonymous зламали сайт Ватикану і помстилися за Джордано Бруно