in

Жіноче щастя українки із італійським мафіозі

Перед від’їздом до Палермо Світлана купує 20 упаковок ліків для нирок. Відправить їх у тюрму Джованні. Він має відсидіти п’ять років.

Світлана у свої 60 з гаком помолодшала років на 15. Схудла, зафарбувала сивину. Знову шатенка, частіше усміхається. Одяг не такий пістрявий, як раніше, – проста кремова сукня за 40 євро. На весілля доньки Ірини до Одеси приїхала з Палермо. Доглядає там за хворим дідом. У подарунок разом із сватами купили молодятам квартиру, пише “Газета по-українськи“.

Італійський бойфренд Світлани 58-річний Джованні не з’явився, хоча обіцяв. На перекурі дивимось фотоальбом, який вона дістає із сумочки. На тлі сицилійських пейзажів Світлана обіймає невисокого кремезного чоловіка з пишною шевелюрою. Пара катається на катері, гуляє набережною, смажить барбекю. Розпитуємо: чим він займається?

– Та, він дрібний мафіозі, – нітиться. – Мотався з Амстердама до Рима, привозив хлопцям койшо. А тепер забрали мого Джовасика, чекаю, коли випустять.

Кілька місяців тому Джованні напакував мікроавтобус наркотиками і рушив до Парижа. Заховав пакети в ковдри між підлогою і днищем машини.

– Він так не вперше їхав, ніколи на митниці питань не виникало, – розповідає далі. – А тут французи моду взяли – поросят запускають замість вівчарок. Ось ті паскуди й винюхали своїми рилами контрабанду. Джовасик подзвонив: “Аморе міо, мене арештували, привези до Франції доброї кави і мою люльку”.

Світлана каже, що чекатиме Джованні, бо такого уважного чоловіка ніколи не зустрічала. В Україні прожила 30 років з алкоголіком. Лишила його, коли побив і ледь не зарубав її сокирою.

Наступного дня після Іриного весілля у місті завершується Одеський кінофестиваль. В українському конкурсі перемагає стрічка “Гніздо горлиці” – про наших заробітчанок в Італії. Розповідаю Світлані про долю героїні.

– От дурепа ця Дарина, – каже вона. – Таки повернулась у халупу карпатську? Якби мала 40 років і завагітніла від мого мафіозі – нізащо б не лишила його. Не розуміють у тих фільмах жіночого щастя.

Перед від’їздом до Палермо Світлана купує 20 упаковок ліків для нирок. Відправить їх у тюрму Джованні. Він має відсидіти п’ять років.

Автор: Олена ОПАНАСЕНКО

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Перетворення на істоту без прав: про українських заробітчан у “Семи вітрах Італії”

Нереалізовану продукцію італійських магазинів віддаватимуть нужденним