in

Запрошуємо на Фестиваль України у Тоді

   У Тоді, що у провінції Умбрії, молитимуться та розповідатимуть про Україну. Особливий акцент ставитиметьмся на події на Донбасі.Також відбудеться презентація української кухні та музики, збір коштів на гуманітарну підтримку потребуючих.

Старовинне місто Тоді, засноване у VII столітті поблизу витоку річки Тибр, збирає італійців на Фестиваль, присвячений Україні.

Він пройде у неділю 14 червня та запропонує гостям різноманітні заходи, з метою познайомити із нашою солов’їною країною, та привернути увагу до війни, що відбувається на Сході.

Захід розпочнеться о 16.30 у крипті центральної базиліки міста, Службою Божою за участі Бенедетто Туція, єпископа Перуджі і Тоді та отця Івана Стефурака (УГКЦ).

О 18.00 У Тронному залі Єпископального палацу пройде конференція “Україна прагне миру”. У ній візьмуть участь:

  •     Єпископ Бенедетто Туція,
  •     Надзвичайний та Повноважний Посол України при Святому Престолі п. Тетяна Іжевська,
  •     П’єрлуіджі Карневалі, Президент Асоціації “Скойаттоло онлус”,
  •     Федеріко Арджентьєрі, директор інституту Гуаріні, доцент сучасної історії та політики римського університету Джона Кеббота,
  •     Маріанна Сороневич, головний редактор “Української газети”
  •     Джованні, відділ екуменіки та міжрелігійного діалогу дієцезії Перуджі та Тоді.

Далі програмою передбачено концерт української музики та дегустація національних страв та збір фондів для гуманітарної допомоги. Гуляння  проходитимуть у залі міського ораторію, поряд із центральним Дуомо. Початок о 20.00

Організатори запрошують долучитися усіх бажаючих, зокрема громаду місцевих українців. За довідками звертатися до Giovanni 335 609 7225, Надії 340 71 45 434

Фестиваль організовано Rotary Club Tody, за підтримки Посольства України при Святому Престолі, Дієцезії Перуджі і Тоді, марії міста Тоді.

Стаття італійською ТУТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Удіне підтримує відродження демократії в Україні

У Мілані пройшов протест проти політики Путіна (ФОТО)