in

Заробітчани в Італії: щасливі бо бідні?

Іноземці, які постійно живуть в Італії, отримують значно меншу зарплатню, ніж італійці, але почуваються щасливішими, ніж корінні жителі.

Емігранти в Італії, мають у середньому зарплату на 22, 8% нижчу, ніж італійці, при однаковій зайнятості та робочих обов’язках. Такі дані є у звіті європейської статистичної агенції Eurispes. У найневигіднішій ситуації опиняються жінки-іноземки: вони отримують аж на 28, 4% менше від своїх італійських колег, тоді як різниця в оплаті праці чоловіків менша – лише 19%. Особливо цей поділ помітний у роботах на фабриках та у соціальних структурах.

Однак при цьому іноземці почуваються щасливішими, ніж італійці, свідчить звіт Італійського інституту з дослідження та консультацій щодо соціальних змін. Після проведення інтерв’ю з 2 тисячами іммігрантів, дослідники виявили, що понад дві третини з них задоволені своїм життям в Італії.

80% іноземців зазначили, що їм подобається місто, в якому вони мешкають. Те ж саме про себе можуть сказати лише 69% італійців. Вчені також виявили, що іноземці швидко переймають звички корінного населення: починають пити каву, їсти спагетті та читати газети за сніданком.

http://news.tochka.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Києві біля посольств фальшували “шанген”

«Лихо України в тому, що нею правлять ті, кому вона не потрібна» (М.Грушевський)