in

Заробітчани передадуть Януковичу посилку з дешевим газом

23 травня українці, що проживають у Євросоюзі, проведуть віче за дотримання Конституції України і передадуть президенту Віктору Януковичу лист і посилку з дешевим газом.

Як повідомив у Польщі представник ініціативної групи заходу Ігор Ісаєв, віче відбудеться у Варшаві, Римі, Ліссабоні, Мадриді, Афінах, Берліні, Мюнхені і Таллінні.

За його словами, віче було ініційоване групою людей, які живуть, навчаються чи працюють у Варшаві та Римі, а українці в інших містах Європи приєдналися до його проведення.

Ісаєв наголосив, що це захід – ініціатива групи людей, а не організована політичними силами чи організаціями українців за кордоном акція.

Як сказав Ісаєв, організатори заявили владі Варшави про участь у недільному заході 50 осіб. При цьому він не виключив, що насправді у ньому можуть взяти участь кілька сотень українців.

Він також зауважив, що віче не спрямоване проти Партії регіонів і президента України Віктора Януковича, а є закликом за дотримання Конституції.

Згідно із прес-релізом, поширеним ініціативною групою, українці за кордоном бачать порушення Конституції у ряді підписаних новою владою договорів з Росією і занепокоєні нехтуванням прав українських громадян, загрозою втрати громадянських свобод та підтримкою російської мови “на шкоду українській”.

“Дії влади можуть знищити основи української державності, громадянське суспільство в Україні, що важко будувалося від 1991 року, українську культуру”, – відзначено у прес-релізі.

Учасники віча у Варшаві планують ухвалити петицію до президента, уряду та Верховної Ради, а також звернення до польського суспільства.

Після завершення акції її учасники планують передати владі України через посольство України у Республіці Польща Конституцію і символічну посилку з “дешевим газом” від українських заробітчан.

За оцінками експертів, від 2 до 5 мільйонів українців працюють за кордоном, у тому числі у державах Євросоюзу, при цьому у Польщі – близько 200 тисяч українських громадян.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Можливе об’єднання сім’ї із братом в Італії?

Українці лідирують за кількістю відмов у в’їзді на територію ЄС