in ,

Зеленський обговорив з прем’єром Італії вирок нацгвардійцю Марківу

Risultati immagini per Віталій Марків

Президент України Володимир Зеленський телефоном обговорив з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, якого італійський суд засудив до 24 років ув’язнення.

Про це у середу повідомили у пресслужбі глави держави, інформує “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Марківа: суд ініціював відкриття справи проти ще одного українця

В офісі президента зазначили, що під час телефонної розмови обговорювався нещодавній вирок суду міста Павії громадянину України Віталію Марківу за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Стверджується, що Зеленський запропонував правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Андреа Роккеллі.

“Він висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом”, – підкреслили у пресслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Зеленського нагадали: президент не знижує тарифи і не саджає людей

Як повідомлялося, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув’язнення.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС та Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину Віталія Марківа.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі пластикові пляшки можна обміняти на квиток у метро

В Італії хочуть боротися з залежністю підлітків від мобільних