in

Зимове ретро в Неполі

5 лютого, в Неаполі, в театрі «Тото», з аншлагом пройшла концертна програма «Зимове ретро», організована італійсько-українською культурною асоціацією «Розмай». Організатори заходу, окрім величезного естетичного, морального та духовного задоволення, яке подарували глядачам, своєю ініціативою ставили за мету зібрати кошти для підшефного їм Волинського обласного спеціалізованого будинку для дітей з ураженнями центральної нервової системи та з порушенням психіки.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Незважаючи на всього лиш двохрічний термін існування, «Розмай» набув великої популярності та успіху у публіки. Й цим він завдячує незвичайній жінці, яка є душею і серцем колективу – Наталії Тарасюк. Завдяки їй була створена асоціація, яку вона назвала «Розмай», що означає назву квітки, яка завжди цвіте. Так і Наталія розшукала й об”єднала серед  своїх земляків, які працюють в Італії, найкращий цвіт талантів. Свої уміння й досвід роботи викладача кафедри музики Волинського Національного університету вона успішно трасформувала й на італійській землі. Тож не дивно, що на театральній сцені жінка виступала в універсальній іпостасі – режисера, постановника, художнього керівника, співачки і скрипальки.

–   Я щиро дякую усім вам, – зверталася до аудиторії Наталія Тарасюк, – й сподіваюся, ми зуміли торкнутися душі кожного з вас і, що, співаючи разом з нами, ви відпочили душею і серцем. І, якщо це нам дійсно вдалося, то це найкраща нагорода нам за важку працю. Адже сьогоднішньому концерту передували майже чотири місяці наполегливої підготовки й репетицій, без жодних вихідних, свят, неділь. Більшість жінок нашого колективу , працюють прибиральницями, а чоловіки будівельниками. Але, незважаючи на це, вони знашли час для творчості й показали себе як справжні професіонали.

Більш як трьохгодинний концерт, заповнили пісні, танці, інструментальна музика таких жанрових складових «Розмаю» як фольклорний гурт та його солістка Іванна Сосовська, виконавиця українських і неаполітанських пісень, лауреат пісенних конкурсів і фестивалів Ірина Колпак, естрадний гурт та його солістка Анжела Неродик, також соліст гурту та клавішник Руслан Ямнюк, бек-вокалістка Ольга Фролова, ритм,- та бас-гітаристи Михайло Гаршин і Сергій Князев; танцювальний колектив народного і сучасного танцю ( керівник і хореограф Ірина Гаєвик), хореографи і солісти танцювального колективу Віра і Надя Харчук, Наталія Бек, танцюристи Тетяна Бореллі, Юлія Куцова. Справжні хлопці-козаки, які і співали і танцювали і розважали – Андрій Іллічов, Андрій Пернеровський, Андрій Максимов, Богдан Каталін. Звісно, свято не відбулося б без юної чарівної ведучої Тетяни Білякової,також музичного оператора Анатолія Голованова, та музичних техніків театру «ТОТО», за що їм висловлюється велика подяка.


«Родзинкою» концерту був дитячий номер  «танець гномів», у виконанні змішаного й різновікового складу дітей – українських та італійських (учнів 5-го класу початкової школи № 70 кварталу Понтічеллі). Наталія Тарасюк та класний керівник школярів Франческа Албано прагнули донести до аудиторії ідею: між дітьми не можуть й не повинні існувати жодні бар”єри й, якщо хтось з них не володіє мовою іншого, то вони однаково можуть спілкуватися мовою танцю й улюблених ними персонажів.

Відомий неаполітанський співак Чіро Міл”єтта, щирий друг «Розмаю»,   вважав своїм моральним обов”язком заспівати разом з українськими колегами по сцені. А такі відомі шлягери як «Volare”, “Città di Pulcinella”, у його виконанні, об”єднали у спільному пісенному екстазі увесь зал.
На завершення свята, президент асоціації «Розмай» Маріо Андреотті, віце-консул Українського Генконсульства в Неаполі Наталія Напрієнко, відповідальний місії  в Італії Київського Православного Патріархату протоєрей Богдан Брославський та його помічник ієрей Василій Трач з української церкви Святого Миколая на площі Кавур в Неаполі висловили щиру подяку українській громаді та усім артистам, які, кожен своєю індивідуальною участю зробив особистий внесок для підтримки знедолених українських сиріт.

Наталія ІВАНИШИН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Азарова пропонують штрафувати українців з подвійним громадянством

Через морози постраждав римський Колізей