in

Львівська міська рада надасть підтримку українському дитсадку в Римі

alt   Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» подарує римському та львівському садочку під такою ж яскравою назвою «Веселка» україномовні дитячі книжки – кожному на суму 50 тисяч гривень, а також альбом малюнків Тараса Шевченка 1941-1943 років.

Спільний проект «Три веселки» обговорили  у великій сесійній залі Львівської міської ради, – інформує кореспондент «Погляду».

«Я випадково дізнався, що український садочок у Римі потерпає і потребує літератури. Це мене наштовхнуло допомогти цим дітям і персоналу, які з ними працюють», – зазначив голова постійної депутатської комісії з питань культури, промоцій, засобів масової інформації та туризму Ярослав Музичко і продовжив:

Я запропонував директору «Веселки» Василеві Степаненко передати примірник альбому малюнків Шевченка у подарунок. Але з огляду на те, що це був би мізерний подарунок, управління культури Львівської міської ради почало збір літератури».

За словами депутати ЛМР, саме тоді з’ясувалось, що у Львові також є садочок з також назвою. Саме тоді зародився проект під кодовою назвою «Три веселки».

«Книжка – то одне, але важливо забезпечити методичне навчання працівників садочку. За допомогою сучасних засобів комунікації львівські педагоги могли б спілкуватись з педагогами, що виховують українських діточок в Римі», – підкреслив депутат ЛМР.

Начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна запевнила, що у міській раді посприяють забезпеченню садочка в Римі методичними рекомендаціями і докладуть максимальних зусиль до співпраці.

Наголосимо, чи не найвагомішу роль у проекті бере, власне, національне видавництво дитячої літератури «Веселка», яке існує ще з 1934-го року.

Відтак, Ярослав Музичко підсумував: «Нам вдалось поєднати зусилля державного видавництва «Веселка», яке видає українську літературу, та львівського садочку «Веселка». Таким чином, ці дві інституції допоможуть українцям, що проживають за межами України. Адже Україна закінчується там, де є хоч один українець», – підкреслив Ярослав Музичко.

Зазначимо, що окрім збору літератури, потрібно організувати шляхи та форми транспортування літератури до Італії. Ініціатори проекту надіються на підтримку представництва Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, на прохання керівника дитячого садочка «Веселка» для українських дітей у Римі Маріанни Сороневич Львівська міська рада організувала збір української дитячої літератури. Підтримує її видавництво «Веселка».

http://www.pohlyad.com/

 

 

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо вас стати героїнями проекту “Пригоди українок в Італії” телеканалу 1+1

Українка Ганна Різатдінова завоювала три “бронзи” на IV етапі Кубка світу з художньої гімнастики