in

Львівські депутати просять Держмитслужбу спростити умови перетину кордону іноземними туристами

Депутати Львівської міської ради звернуться до керівництва Державної митної служби України з проханням переглянути умови перетину державного кордону України іноземними туристами та провести необхідні реформи щодо їх спрощення.

Про це йдеться у проекті зверненні ЛМР, оприлюдненому фракцією ГП «Пора» на засіданні сесії сьогодні

Як зазначається у зверненні, сьогодні збільшилась кількість скарг іноземних туристів, які бажають відвідати Україну, і зокрема Львів.

«Мова йде про грубе та зверхнє ставлення до них зі сторони українських митників при перетині державного кордону України. Туристичні групи можуть годинами очікувати на перевірку документів митниками, які, без важливих на те причин, затягують проведення паспортного контролю, таким чином, ухиляються від виконання своїх службових обов’язків. Так, 11 червня ц.р. на міжнародному автомобільному пункті пропуску Шегині – Медика 3 години простояла офіційна делегація з м. Кракова, яка, на запрошення депутатського корпусу Львівської міської ради, повинна була взяти участь в урочистих заходах з нагоди святкування Днів Кракова у Львові. Однак, через велике часове запізнення, свято довелося розпочинати без гостей», йдеться у звернення.

Депутати просять переглянути такі підходи у митницях ще й у контексті підготовки до Євро-2012.

«Так, нам відомі тихі страйки польських митників, і це чиновницьке нахабство є негідним для наслідування. Україна повинна демонструвати високий рівень культури, а головне – повагу до гідності простої людини, яка перетинає кордон», – наголошується у зверненні.

У зв‘язку із цим депутати звернуться до керівництва митної служби України з проханням переглянути умови перетину державного кордону України іноземними туристами та провести необхідні реформи щодо їх спрощення в межах правового поля.

Відповідне звернення депутати приймуть сьогодні після розгляду основних питань порядку денного.

ВГОЛОС про політику

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Доглядальниці та домашні працівники: слід сплатити контрибути за квітень-червень

У Львові звучав італійський рок-н-рол