in

Львів’янин-паралімпієць здобув дві золоті медалі на ЧС з фехтування

На чемпіонаті світу з фехтування в італійській Катаньї львів’янин-паралімпієць Антон Дацко двічі піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу.

Він був найсильнішим у змаганнях на рапірі та шаблі. Тренери Антона кажуть, до цих медалей йшли 9 років.

“Така повна ейфорія від того, що чемпіон.  А ще дворазовий. Нам з Америки передзвонили, з Італії моя подруга. Весь світ бачив ці перемоги”, – каже особистий тренер Антона Дацка Світлана Колеснікова.

Шлях до золота світової першості можна виміряти ще й в кілометрах. Щоразу аби потрапити в зал Антон долає шлях з Буська до Львова. За кермом уже три роки. Каже, що не фанат водіння, але інакше дістатись до залу не вдається.

“Якщо була б можливість добиратися автомобілем або громадським транспортом, то я б вибрав громадський транспорт. Тому що так ти себе вільно почуваєш, ти не несеш відповідальність. За кермом все ж є певна відповідальність і небезпека”, – каже чемпіон світу з фехтування Антон Дацко.

Не легшим було і просування у змагальній сітці в Катаньї. Перший же ж суперник – чемпіон Європи. Далі француз Француа Лорен – якого львів’янин не міг перемогти впродовж трьох років. Наступний – китаєць, олімпійський чемпіон Пекіна. Через статус суперників, каже Антон, змагатись з ними заважали емоції.

“Коли ти виграєш, воно може і не так впливає. Все добре йде. Ти спокійний. А коли плюс до того, ти не знаєш, що робити, ти можеш розгубитися і просто програти поєдинок”, – каже чемпіон світу з фехтування Антон Дацко.

 

http://zaxid.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка в Мозамбіку знайшла маму в Італії (ВІДЕО)

Берлусконі таки зібрався у відставку