in

Мистецька Україна демонструє своє багатство

У Римі триває місяць української культури “Мистецька Україна відзначає 150 річчя Об’єднання Італії та 20-річчя Незалежності України”

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Ряд заходів проходять в одному із найпрестижніших виставкових залів столиці Італії “Музеї римської цивілізації”. Чи не вперше в історії пліч-о-пліч стали дві багаті культури: українська та італійська.

 

Заходи, присвячені 20-річчю Незалежності України та 150-літтю Oб’єднання Італії, проходитимуть з 14 жовтня по 14 листопада в рамках проекту римської комуни “Мистецтво й культура Східної Європи в Римі”. Їх куратором є додатковий радник мерії у питаннях Східної Європи Тетяна Кузик.
В перебігу місяця в Римі розповідатимуть про мистецтво, духовність, історію та туристичні принади України.

Акцію було інавгуровано виставкою відомої художниці Ольги Мілентій, учасниці Венеційського Біенале. Свої картини римській публіці представили митці-аматори, які живуть на Апеннінах: вишиті картини Галини Чухаль та малярське мистецтво Надії Стойко.

Програма також передбачила презентації книжок “Моя Душа” Галини Чухаль, “За римськими адресами Гоголя” Валентини Виноградової та “Зойк душі” і “Біль людська” Надії Стойко. Голови асоціацій різних національностей були запрошені зробити свій стібок на символічному рушнику під час майстер-класу “Вишивка – давніє мистецтво що об’єднує народи”, проведений Орестою Мосейчук.

Українську програму організувала Асоціація українських жінок працівниць під головуванням Світлани Ковальської та інші поважні організації, за підтримки Посольства України в Італії. Інформаційну підтримку надала Українська газета.

Дні України в Римі завершаться виступом творчих колективів та презентацією страв національної кухні.

Маріанна Сороневич

Програма заходу

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Юрій Котермак. Ерудит з Дрогобича

Перепис населення в Італії. Усе, що потрібно знати іноземцям