in

Мощі Святого Верховного Апостола Петра у Коломиї

З благословення владики Миколая (Сімкайла), єпарха Коломийсько-Чернівецького УГКЦ 3 липня до Коломиї були доставлені мощі Святого Верховного Апостола Петра, привезені з Риму. Одразу з цієї нагоди священиками було відслужено подячний Акафіст до Святого Апостола.

3-12 липня мощі виставляються для молитовного почитання в катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї, що по вул. Театральній. Для можливості приклонитися перед святими мощами Верховного Апостола, просити заступництва, оздоровлення та сповнення особистих прохань собор відчинений з 7 по 22 годину.

Богослуження у храмі розпочинаються з 7.30, з відправи Утрені, опісля Свята Літургія, тобто є можливість приступити до Святої Сповіді та отримати Святе Причастя. Також відбувається мирування єлеєм, освяченим на мощах, творяться особливі молитви на зцілення від різних недуг. О 18 годині відправляється Акафіст до Апостола Петра.

Слід відзначити, що до мощей приходять люди різного віку: діти, молодь, люди старших років. Часто можна побачити, що до молитовного почитання приступають цілими сім’ями і родинами.

У катедральному соборі мощі перебуватимуть до 12 липня, опісля будуть урочисто перенесені до собору Святого Архистратига Михаїла м. Коломиї, де так само будуть виставлені до молитовного почитання і пробудуть тут до 18 липня.


Джерело: Прес-служба Коломийсько-Чернівецької  єпархії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Умберто Еко написав нову книгу

Президент пообіцяв подумати