in

Міжнародна українська школа протестувала учнів у Європі

У березні комісія “Міжнародної української школи” з Києва проводила оцінювання знань школярів, які навчаються в українських школах у Європ

– Список українських шкіл в Італії

Міжнародна українська школа (МУШ) – це загальноосвітній навчальний заклад для українців, які проживають за кордоном. Cпівпраця продовжується уже з 9 країнами Європи, зокрема Італією, Іспанією, Португалією, Чехією, Австрією, Бельгією, Грецією, Францією. Школи працюють за програмами Міністерства освіти і науки України, а випускники отримують державний атестат зрілості. Отже, перед їх випускниками немає перешкод для вступу у ВУЗ-и України.

 

«Ми провели атестацію в усіх наших школах, італійська – остання» – розповідає заступник директора МУШ Олександра Євгенівна Кіріна, з якою ми розмовляли під час екзаменації в суботній школі «Престиж» у Римі. Атестація – завдання нелегке для учнів, адже упродрвж одного дня  іспити проходили за усіма предметами.

«Семестрове оцінювання відбувається двічі на рік, – продовжує пані Кіріна. У всіх наших закордонних школах комісії проводять письмове тестування кожного предмету, а також співбесіду з учнями і вивчення роботи вчителів. Відвідуючи школи за кордоном, ми бачимо повну картину, пропонуємо відповідну методичну допомогу».

Міжнародна українська школа – це майже 2000 українських школярів, крім цього, є ще дистанційна форма навчання, якою користується біля 400 учнів. За якістю навчання в спостерігає 10 вчителів-методистів.

Олександра Кіріна звертає увагу на основну проблему у навчанні школярів в Європі, а саме на питання двомовності. “Мова країни перебування – каже – переважає, особливо серед молодших школярів. Іноді дитині важко висловити думку українською. В суботніх школах вчитель виконує роль консультанта. Він має дати дитині поняття, як треба вчитися, а левову частку навчання дитини проходить самостійно і тут дуже багато залежить від батьків.”

Дуже важливим є те, що далеко від батьківщини діти мають можливість здобувати знання в українських школах, з кожним роком організація навчального процесу покращується. Та найважливіше те, що атестація в українських школах в Італії пройшла успішно, у цьому є заслуга як учні, так і вчителі.

Роксана ТХІР

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 4]

Україні потрібен орган протидії расизму – Рада Європи

Запрошуємо на Шевченківський вечір у Венеції Местре