in

Народився на Львівщині, а здобуває медалі в Італії

Двадцятирічний галичанин Сергій Горак став срібним призером турніру у Римі із Sada, різновиду китайського бойового мистецтва, який нагадує рукопашний бій. Він – не професійний атлет, але спорт займає значну частину його вільного часу.

Сергій народився і виріс у Верині під районним Миколаєвом. Час від часу навідується в Італію, де працює його мати. Влаштувався продавцем-консультантом у магазин японських товарів MUJI. Через працьовитість, дисциплінованість, ввічливе ставлення до покупців, знання чотирьох мов адміністрація продовжила з ним контракт.

Із 12 років Сергій займається спортом. Спочатку – бігом на короткі дистанції (брав участь у міжнародних змаганнях, особистий рекорд на 100-метрівці – 11,3 секунди). Пізніше, навчаючись у Дрогобицькому нафтовому технікумі, взявся за важку атлетику. Там же з друзями зацікавився бойовими мистецтвами. Спортивну форму підтримував у миколаївському спортивно-оздоровчому центрі лікаря Кобрина, у львівському спорткомплексі «Локомотив» на Привокзальній (займався тут тайським боксом). Ці навики пригодилися, коли після переїзду в Італію юнак став займатися у кікбоксерській школі corto circuito. Вчився там і паралельно підробляв, розповсюджуючи ранкову місцеву газету «City».

Коли навідався на батьківщину, записався до відомої команди зі змішаних бойових мистецтв, тренувався у спорткомплексі «Динамо» під керівництвом Віталія Вовка.

Нині Сергій Горак займається у римському Otzuka club, де, за його словами, «сталева дисципліна і мудрий тренер» – 38-річний Даніло Капузі. На рахунку наставника понад 100 професійних боїв у різних дисциплінах. Даніло – багаторазовий переможець і призер чемпіонатів Італії та Європи із Sanda, у минулому він – чемпіон світу. Даніло Капузі ще й актор, знімався в епізодичних ролях у багатьох фільмах-бойовиках, зокрема «12 друзів Оушена» з уславленим Бредом Піттом. Коли голлівудська знаменитість навідується до Рима, Даніло виконує роль його охоронця.

– Завдяки Данілу і наполегливій роботі на його лекціях із Sanda, – розповів Сергій кореспондентові «ВЗ», – мені вдалося взяти участь у римському турнірі і здобути срібну медаль у ваговій категорії до 70 кг.

Нині Сергій Горак готується до кваліфікаційного відбору національного чемпіонату Італії, який відбудеться через місяць.

 

Автор: Іван ФАРІОН
За матеріалами: Високий Замок

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Революція в Лівії поставила під сумнів Договір про дружбу і співпрацю з Італією

Українська спілка “Оберіг” у Кастел Волтурно