in

На прощу до святого Антонія у Падові

Понад 700 українців, що проживають і працюють у Трівенето прийшло на прощу. Найчисленнішими були групи прочан з Тревізо, Венеції, Вікторіо-Венето, Конельяно, Сан-Дона ді П’яве.

У неділю 10 вересня у Падуї на центральному престолі в базиліці Святого Антонія відбулася Божественна Літургія Святого Івана Злотоустого. Її очолив Владика Йосафат Екзарх Луцький у співслужінні священиків-капеланів, які виконують свою душпастирську працю для українських громад в Італії, а саме о. Андрія Твердохліба (Падова), о. Андрія Танасійчука, о.Івана Іваніва (Порденоне), о. Олексія Саранчука (Венеція), о. Юрія Ходаня (Беллуно), о. Методія Любезного (Комо). А також священнослужителів, що приїхали на це велике свято з України: віце-ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії о. Андрія Чорненка, співробітника Катедрального храму м. Луцька о. Тараса Омельчука, адміністратора парафії  у Шатську о. Богдана Іващука. Участь у святі взяв і ректор базиліки св. Антонія padre Enzo.

Святий Антоній Падевський є одним із популярних святих в християнському світі. Особливою пошаною він користується і серед українського народу.

Під час земного життя цього святого, яке тривало тільки 36 років, діялися численні чуда. Так само і після його смерті аж до сьогодні відбуваються за його посередництвом незлічені чуда.

Після молитв до Господа за посередництвом святого Антонія, багато віруючих свідчать про отримані благодаті та ласки для земного життя та спасіння душі.

Після закінчення Архиєрейської Літургії та після завершення благословення святим миром, всі гості та прочани перейшли до молодіжного центру Antonianum. Там організатори свята та парохіяни з Падуї (о. Андрій Твердохліб) накрили святкові столи. Справжнім дарунком стало музичне обрамлення. Присутніх порадували своїм виступом гості з України, учасники квартету «Надія». Микола Цимбалістий, Володимир Соколовський, Володимир Медвідь та Володимир Равлюк – студенти Івано-Франківської Духовної Семінарії. І в Італії вони демонструють свій гармонійний злагоджений спів уже не вперше. Не першою стала і зустріч із Заслуженою артисткою України Іриною Лончиною. Усі бажаючі мали можливість не лише придбати компакт-диски музикантів, але й отримали унікальну нагоду отримати автограф та зробити фото на згадку.

Спільна молитва у такому визначному храмі, а також радісні та несподівані зустрічі з земляками, близькими, друзями. Пісні, танці. Ще одне зворушливе свято української спільноти в Італії за рідним звичаєм. Благословенний осяяний жовтневим сонцем день залишиться у серці. Зі сподіванням на повторення у наступному році…


Олена Канарчик.

Padova

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На закарпатській Міжгірщині з’явиться пам’ятник заробітчанину

В усьому винне кохання…