in

На Тернопільщині спорудять пам’ятник українським мігрантам

В УГКЦ розпочався збір коштів для спорудження пам’ятника українським мігрантам в Марійському духовному центрі у Зарваниці. Пам’ятник спорудять з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира протягом року.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі Київської архиєпархії, для реалізації проекту Предстоятель УГКЦ благословив створення спеціальної Наглядової ради, до якої ввійшли Владика Йосиф (Мілян), Владика Василь (Семенюк), о. Василь Поточняк, п. Оксана Пронюк та п. Григорій Селещук.

“Пам’ятник – це тільки зовнішній символ. Ми надіємося, що біля пам’ятника зможемо організувати своєрідні центри – порадні”, – зазначає Глава УГКЦ Патріарх Любомир.

Пам’ятник стане своєрідним місцем збору мігрантів і центром їхнього єднання. За словами Блаженнішого Любомира, мігранти, які повертаються в Україну, зустрічаються з різними проблемами. “Хтось повертається після трьох, хтось після п’яти, а хтось і після восьми років. Ці порадні будуть покликані допомагати людям під різними оглядами: економічним, психологічним, родинним”, – зазначає патріарх.

Реалізацією спорудження пам’ятника займається пасторально-місійний відділ УГКЦ. Виконавчий секретар відділу о. Василь Поточняк каже, що ідея пам’ятника вийшла від самих мігрантів. “Спочатку скульптура мала зображати важку емігрантську долю. Ми хотіли показати роз’єднану родину. Але потім зрозуміли, що пам’ятник має стати місцем єднання і тепер у скульптурній композиції будуть троє – батьки та дитина.” – пояснює священик.

Проект пам’ятника зробив івано-франківський скульптор Андрій Пилипів. В основу задуму скульптурної композиції ліг приклад пресвятої Родини, яка навіть у найважчі часи не покинула дитятка Ісуса. Члени християнської родини зображені в момент зустрічі. Пам’ятник буде частиною більшої композиції. “Ми хочемо спорудити таку напіввідкриту каплицю. Зверху в куполі буде зображення Богородиці-Оранти, яка схилилася над пам’ятником емігрантської родини” – розповідає о. Василь Поточняк.

Скульптуру спорудять за кошти заробітчан, їхніх родин та усіх людей доброї волі. Кошторис пам’ятника складає близько 30 тис. євро.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчани не можуть отримувати допомогу з безробіття

Угорщина узаконила подвійне громадянство. Чому мовчить Україна?