in

Неаполь. Майбутніх італійських чемпіонів з хокею на траві готує…український тренер

Хокеєм на траві Ірина Князева почала займатися з 14 років. Цей оригінальний вид спорту став для неї своєрідною альтернативою: в той час в країні не було жіночого футболу, про який вона так мріяла. Вісім років тому, приїхавши в Італію, Ірина знайшла в собі сили продовжити шлях, вибраний ще на Україні.

Талановита спортсменка представляла команди різних міст Італії. Молодій жінці пощастило. З самого початку своєї кар’єри в Італїі вона потрапила в палермітанський клуб серії «В». Через два роки Ірину запросили на Сардинію, у вищу дивізію. Там вона грала півтора року. А після того як вилікувала свої травми – людям спорту до них не звикати – Ірина прийняла запрошення попрацювати в ще одному хорошому клубі на півночі Турину.

 

«В італії я себе реалізувала не тільки як спортсмен. – Розповідає Ірина. – Ніколи не думала, що зможу зайнятися тренерською роботою, адже для цього потрібна практика й знання методики викладання. Однак спробувала й відчула себе комфортно також й у цьому ракурсі. Певний період я працювала в одній з туринських шкіл вчителем фізкультури…»

Зараз Ірина Князева живе у містечку Торре дель Греко, де тренує команду молодих неаполітанців. Звичайно, що робота українського тренера не позбавлена труднощів. Адже команді, як запевняє Ірина, потрібні відповідне поле і спонсор. Але, не зважаючи ні нащо, Ірина Князева вірить: вона зуміє виростити майбутніх чемпіонів!


Наталія ІВАНИШИН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Олег Скрипка Каліфорнія (ВІДЕО)

Почалася відсилка запитів, для приїзду в Італію сезонних робітників