in

Неаполь. Музична школа Валентини Данилової

Музика – це універсальна мова, кодом якої можуть спілкуватися люди різних національностей та культур. У музичній школі, створеній українською піаністкою Валентиною Даниловою при асоціації імені Максима Горького в Неаполі, займаються українські, російські та італійські діти.
Одного чудового дня, в одній з книгарень Неаполя Валентина придбала посібник “Російський метод для фортепіано”, під редакцією Ніколаєвої, італійською мовою. Це одна з найкращих методик, знаменита у цілому світі. Валентина перегорнула сторінки, і в серці так болісно “йокнуло”. Того дня вона сама собі дала слово: “Я більше ніколи не буду прибирати квартири італійських сеньйор, а працюватиму, як і на батьківщині, професійною піаністкою”. Своїм задумом- створити музичну школу для дітей іммігрантів – Валентина поділилася з президентом асоціації імені Максима Горького. Луїджі Маріно дав можливість піаністці користуватися просторим приміщенням, та роялем асоціації. Незабаром репутація Валентини, як професійного й досвідченого викладача музики, поширилася не тільки серед українських та російських іммігрантів , але й серед неаполітанців.

“На наші курси фортепіано, – ділиться Валентина Данилова,- ми запрошуємо усіх дітей, незалежно від національності. Усіх їх об’єднує єдиний дитячий світ, у якому не повинно бути жодних бар’єрів. Тим батькам, які прагнуть бачити своїх дітей вихованими, освіченими, гармонійно розвинутими, раджу приводити їх до нас. Ми допоможемо їм отримати хорошу музичну освіту…”

Наталія ІВАНИШИН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Неаполь. Ольга Подоба, уроженка Щирця, що на Львівщині звела в рідному містечку каплицю

Повідомити про прийом на роботу домашніх працівнитків слід на веб-сторінці INPS