in

Неаполь. Турне академічного камерного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії по південній Італії

Відбулося турне академічний камерного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії, під керівництвом Олега Герети, в регіоні Кампанія. Концерти пройшли в Аверсі, Сорренто, Віко Еквенце, Позітано та увінчалося великим успіхом. Бурхливі аплодисменти та захоплення італійської аудиторії – справедлива нагорода за музичну майстерність.

Український оркестр приїхав в Кампанію на запрошення концертної спілки міста Сорренто, під керівництвом Паоло Шівілія. В інтерв’ю він зазначив: «Наша структура особливо любить представляти культурно-артистичну реальність країн Східної Європи, а в останні роки у нас особливо інтенсифікувалася співпраця з Україною. Дуже вдячний українському генеральному консульству в Неаполі за підтримку та оперативне оформлення усієї необхідної документації а також за надання патронату цій акції. Я, особисто, дуже часто їжджу в Україну, оскільки я є президентом культурного фонду «Всесвіт», який сприяє культурним контактам між Україною та Італією. Концентрація українських іммігрантів на півдні Італії є вражаючою. Мені особливо приємно було довести моїм співвітчизникам, що вони – нація з величезним потенціалом, народ,  близький італійцям сентиментально…»

Культурна акція стала ще однією нагодою для підняття престижу України в Італії. Адже протягом 25-ти років своєї діяльності камерний оркестр Івано-Франківської філармонії був взірем високого професіоналізму. Концерти цього колективу, позначені віртуозною технікою виконання та широким репертуаром творів, від бароккової музики й до сучасної, пройшли із аншлагом у Швеції, Угорщині, Польщі, Франції та багатьох інших країнах Європи.

«Найбільша кількість гастрольних поїздок нашого оркестру, – підкреслює керівник оркестру Олег Герета, – була саме в Італію. Ми з великим задоволенням даємо концерти у цьому чудовому краю, тому що італійський слухач – дуже вдячний і підготовлений, з високим розумінням музики. Нам приємно, що українські твори у нашому виконанні тут сприймають з величезною цікавістю. Для музиканта немає щасливішого моменту, ніж, коли публіка аплодує стоячи…»

Італійських пошановувачів мистецтва український оркестр милував творами українських та італійських композиторів.

Наталія ІВАНИШИН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський острів Лампедуза заповнений нелегальними мігрантами

Мілан цікавиться півзахисником Динамо