in

Оголошуємо Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім.Тараса Шевченка

Кабінет Міністрів України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту разом з Міністерством фінансів оголошують Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Конкурс проводиться з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти.

До участі в конкурсі запрошуються учнівська та студентська молодь в Україні та за її межами.

Серед учнівської та студентської молоді з числа українців, які проживають за межами України, конкурс проводиться з 15 січня до 20 лютого в державах їх проживання, де утворюються оргкомітети які затверджують склад журі.

Завдання для учнівської та студентської молоді з числа українців, які проживають за межами України розробляються МОНмолодьспортом. Завдання надсилаються оргкомітетам у іноземних державах через дипломатичні представництва України за кордоном.

Базовими предметами Конкурсу є українська мова і література, рідні мови та література національних меншин України.

До участі в організації та проведенні конкурсу залучаються Національна академія наук, Національна академія педагогічних наук, Міноборони, МЗС, Мінкультури, а також представники творчих спілок, громадських та освітянських організацій, української діаспори.

Роботи учасників фінального етапу Конкурсу та Конкурсу, що проходить в інших державах, надсилаються до МОНмолодьспорту, де вони перевіряються журі та зберігаються протягом року.

Урочиста церемонія нагородження переможців фінального етапу Конкурсу проходитиме у Римі в Посольстві України в Італії.

Переможці Конкурсу серед учнівської та студентської молоді з числа українців, які проживають за межами України, нагороджуються дипломами МОНмолодьспорту I, II і III ступеня.

Положення конкурсу

Зацікавлених просимо звертатися на адресу gazetaukrainska@stranieriinitalia.it

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Чудодійна олія із оливок

Благодійна діяльність культурної асоціації «Розмай» у Неаполі