in

Ольга Тарасюк працює у міській мерії Салерно

Ольгу Тарасюк було обрано радноком міської ради Салерно у 2006 році. Серед українців, на посаду радника від країн Європи, боротьба розгорнулась серед трьох кандидатів: від церковної громади – Любов Демидюк та о. Володимир Підлуський, від української асоціації „Калина” – Ольга Тарасюк.

День виборів став справжнім святом, бо крім голосування був організований концерт. На великій сцені художні колективи та окремі виконавці представляли національну культуру свого народу. Його окрасою став виступ ансамблю „Калина”. Глядачі нагороджували його щирими оплесками. Нажаль знайшлись такі, що намагалися скористатись необізнаністю заробітчан у італійських законах, лиш би набрати більше голосів, та в кінцевому результаті у бюлетені було внесено кандидатури Ольги Тарасюк та Любові Демидюк і кандидатів з Молдавії та Польщі. Після підведення підсумків голосування, виявилось, що найбільшу кількість голосів набрала Ольга Тарасюк – 128 (редакція щиро вітає переможницю!), проти 54, 35 та 46 голосів відданих іншим кандидатам відповідно.

Нажаль в результаті передвиборної контрпропаганди, багато українців вирішили не брати участі у голосуванні. Шкода, адже значно важливіша мета виборів є у тому, щоб показати активність іммігрантів, їх бажання брати участь у політичному та громадському житті країни. Продемонструвати, що ми – велика сила, з якою потрібно рахуватися.

Досьє
Ольга Тарасюк народилася у 1956 році на Львівщині у Перемишлянському районі. Працювала вчителем української і російської мови та літератури, голова профспілкового комітету, Молодого Руху, член НРУ і Просвіти. Автор книги ”Вивчення Біблії у навчальних закладах”. В Салерно проживає з шістнадцятирічним сином Володимиром, мамою, заміжньою донькою Світланою та онукою Мар’яною.

У 2002 році створила у Салерно культурну асоціацію і ансамбль „Калина”, який пропагує українську культуру та мистецтво серед іммігрантів та громадян Італії. За час їх існування проведено близько семидесяти виступів, в тому числі на міжнародних етнічних фестивалях. Ансамбль „Калина” нагороджена численними грамотами та стала лауреатом Фестивалю української народної творчості „Гілка калини” у Римі 2006р.

Завдяки співпраці п. Ольги з міськими районними та обласними структурами багато іммігрантів отримали юридичну допомогу у вирішені своїх проблем. Ольга Тарасюк – член ради іммігрантів у провінції Салерно. Автор постійної рубрики в журналі “Il serafi co”, яка знайомить італійців з життям і традиціями України. Працювала у вчителем в інституті А. Мендола в Салерно.

Галина Конашевич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мої найкращі роки втрачені в Італії

Покарання за контрабанду цигарок – два роки та шість місяців позбавлення волі та штраф у розмірі мільйон євро