in

Останній дзвоник в українській школі в Мілані

   У недільній українській школі «Святої Софії- Премудрості Божої» у Мілані закінчився навчальній рік та почалася підготовка до наступного.

Останній дзвоник…
Велично ступає на поріг
Нам весело сповіщає,
Що вже шкільний скінчився рік.

Останній дзвоник продзвенів цими днями у італійських школах. І у нашій  українській недільній школі «Святої Софії- Премудрості Божої» міста Мілану теж закінчився навчальний рік.

Урочисту лінійку, присвячену святу Останнього дзвоника посали державним гімном Україні. Слово мав священник Ігор, який благословив дітей, вчителів, батьків, гостей.

Директор школи пані Світлана вітала із закінченням навчального року та вручила дипломи і грамоти учням школи. Мати першокласника Данила Адріана Фота – голова батьківського комітету – подякувала вчителям за сумлінну працю, дітям за прагнення до навчання. «Адже ці діточки є двомовними, які навчаються в двох школах. Повірте, це нелегко, я це знаю, в неділю приходити до української школи,»- сказала вона. Подякувала батькам, адже вони докладають багато зусиль, щоб їхні діти кожної неділі піднялися, одягнулися та потрапили до школи. І почували себе українцями.  «Дякую всім за спільну справу!»- закінчила мати Адріана.

А також привітав нас і почесний гість, дон Анжело: «Він радий за українську громаду, яку знає вже десять років,школу, вчителів, діточок…». Звучали вірші про Україну- неньку, сонячну Італію, церкву, зокрема із уст милих першокласників. Під пісеньку «Останній дзвоник», яку співала учениця Юля, продзвенів офіційний останній дзвоник у цьому році.

«Слава Україні!»- проказала класовод першого класу пані Леся. «Героям слава!»- відказали присутні. І жовто- блакитні кульки із рук першокласників полетіли в небо.

Опісля свята учні, вчителі, батьки пішли всі разом на службу Божу. Отець Ігор на недільній літургіїпоблагословив недільну школу. До присутніх у церкві парафіян він звернувся: «Любіть Бога через дитину…». Також молилися за здоров я школярів.

Отримати додаткову інформацію та записатися на наступний навчальний рік можна за тел: 3240937704
Via Sebenico , 31 20124 MILANO (MI)

От вже срібний дзвоник продзвенів і нас покликав в літо.
 Щоб відпочили ми усі у горах та на морі,
Щоб на канікулах були щасливі та при ділі,
 І знов до школи всі прийшли здорові й загорілі…
Бажаю цього і всім учням та вчителям!

Валентина КОВАЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Система охорони здоров’я в Італії

Лега Норд здирає по 400Є за довідки для іммігрантів