in

Папа Римський зустрівся із дружинами офіцерів полку АЗОВ. Папо, врятуй життя азовців!

Папа Римський прийняв на аудієнції дружин офіцерів полку АЗОВ, який перебуває у підземеллях на металургійному заводі «Азовсталь» у Маріуполі.

Катерина Прокопенко, дружина командира полку «Азов» Дениса Прокопенка та Юля Федосюк, дружина Арсенія Федосюка просили Папу вжити всіх можливих заходів для сприяння евакуації та порятунку військових і цивільних.

Разом із ними був російсько-канадський художник і дисидентський і активний противник Путіна Петро Верзилов, що був неофіційний речник панк-рок-колективу Pussy Riot та був зарештований у Росії.

Читайте також: Чому українці за кордоном уникають статусу біженця

Раніше Папі було надіслано листа від родичів «осаджених Маріуполя». Перед тим, як прийняти дружин офіцерів Франческо вивчив ситуацію. Адже російська пропаганда довгий час впливала на громадську думку переконуючи що азовці є прихильниками неонациських поглядів, а також його звинувачували у військових злочинах.

Те що Понтифік, виразив солідарність з обложеними в Маріуполі, є потужним жестом, який повинен переконати багатьох у помилковості цих тверджень та знову привернути вагу християнського світу до гуманітарної катастрофи, спричиненої військовою агресією Росії проти України.

Читайте також: Патріоти України можуть бути російськомовними?

“Ми всі разом сподіваємося, що зустріч із Папою допоможе врятувати наших чоловіків, солдатів, які перебувають на “Азовсталі” в Маріуполі. Сподіваємося, що ця зустріч дасть нам шанс врятувати їх життя” – заявила Катерина та Юлія після зустрічі з Папою Франциском – «Сподіваємося, що їхнім солдатам дадуть можливість евакуюватися зі сталеварного заводу».

Дружини бійців передали Папі два листа та кілька фотографій.

Маріанна Сороневич

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторунку у  Facebook, або в Instagram та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 4.5]

Італія збільшить фінансову підтримку біженців з України

Консульство України у Римі оновило графік прийому громадян