in

Папа Римський особисто привітав українців з ХХ Днем Незалежності

З нагоди 20-ї річниці Незалежності український народ привітав Папа Римський Бенедикт XVI. (ВІДЕО)

 

24 серпня о 10.30 у дворі Апостольського палацу у Кастел Гандольфо, що поблизу  Риму, Папа Римський звернувся до усіх українців з вітальними словами із нагоди Дня Незалежності українською мовою.  В ході аудієнції, учасниками якої особисто та на дистанції, є тисячі вірних, він промовив: «Від щирого серця вітаю прочан з України, які саме сьогодні святкують двадцяту річницю незалежності своєї держави, історія та культура якої у незгладимий спосіб позначені християнськими цінностями. Дорогі друзі, бажаю, щоб ця важлива річниця пробудила у вас та ваших співгромадян живе прагнення завжди діяти на користь справедливості, миру та спільного добра. Слава Ісусу Христу!».

Представники посольства України при Апостольській Столиці, духовенство, семінаристи, та українські прочани, що приїхали у літню резиденцію Папи у Кастел Гандольфо зустріли слова Папи співом та жовто-блакитними прапорами.

Після загальної аудієнції Бенедикт XVI окремо привітам Надзвичайного та Повноважного посла України при Апостольській Столиці Тетяну Іжевську, та передав вітання керівництву держави та народові України.

«Рада з того, що могла почути слова вітання від Його Святості для громадян та керівництва нашої держави. Папа вперше в історії відзначив Незалежність України таким чином», – прокоментувала Тетяна Іжевська

«ХХ річниця Незалежності – це історична подія , велике свято українського народу. В цей день особливо, а тим більше після вітання Понтифіка, відчувається величезне єднання та велика любов до рідної землі. Хочу побажати всім українцям і тим, хто любить Україну, щоб їх духовне єднання міцнішало», – звернулася пані Посол.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

L’Ucraina festeggia il XX anniversario dell’Indipendenza

Грищенка на V Всесвітньому форумі українців обізвали “московським москалем”