in

Папа Франциск заговорив українською: церковна єдність на тлі жорстокості українських правоохоронців

   Хвиля євроінтеграційних протестів в Україні збіглася з визначною подією в історії української церкви – вперше в історії незалежної України глава УГКЦ відправив Літургію на головному престолі Собору Святого Петра за присутності Папи Римського.

На тлі бурхливих подій, які розгорнулися в Україні на підтримку євроінтеграції, і серед яких виявляється чимало сівачів громадянського розбрату, сталася визначна подія в історії української церкви – предстоятель УГКЦ Святослав (Шевчук) наприкінці листопада відправив Літургію на головному престолі в Соборі Святого Петра в Ватикані, а в спільній молитві Собору Святого Петра об‘єдналися тисячі паломників з України, Білорусі, Литви, Італії та інших країн світу.

З огляду на присутніх паломників з різних країн, літургійні читання були проспівані українською, білоруською та італійською мовами. А значення цієї події, покликаної надихнути своїм прикладом до єднання вірян, важко переоцінити. “Виключне право служити на головному престолі ватиканської базиліки має лише Єпископ Рима й ті, кому він уділить такий привілей. Те, що Блаженніший Святослав отримав таку можливість, є свідченням особливої прихильності Святішого Отця до Української Церкви та народу”, – зазначив пасторальний координатор для українців греко-католиків в Італії отець Марко. До речі, після завершення літургії у Соборі Святого Петра, Папа Римський Франциск звернувся до українських паломників з нагоди вшанування ювілею 50-річчя перенесення мощів священномученика Йосафата до собору Святого Петра в Римі. Його прихід вірні зустріли співом гімну “Будь ім’я Господнє благословенне!” та гучними оплесками.

Джерело: УНІАН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Олімпійська призерка з України хотіла скоїти самогубство в італійській в’язниці

Демократична партія Італії змінила лідера