in

Пасхальна вистава, гаївки та літургія: як діаспора Рима святкувала Великдень

Італія Близько 5 тисяч українських мігрантів Рима та околиць зібралися в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі, одному з головних храмів УГКЦ, на пасхальне богослужіння у неділю.

Архієрейську Божественну Літургію очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії. Проповідник наголосив, що свято Христового воскресіння повинно збудити у християн почуття любові до наших ближніх, інформує Експрес, посилаючись на прес-службу Товариства “Свята Софія”.

“Не вистачить раз на рік піти до церкви, щоб посвятити паску, написати писанку, вбратись у вишиванку, щоб святкувати Христове воскресіння. Потрібно усвідомити, що навколо нас тисячі нових гробів, дітей сиріт, що плачуть за своїми батьками, біженці, воїни, що стоять на фронтах. Їм треба принести хоч би мале світло воскресіння!”. Разом з архієреєм Божественну Літургію співслужили душпастирі собору, представники ректорату Української папської колегії св. Йосафата, монаших чинів та згромаджень, священики-студенти.

Окрім духовенства УГКЦ, у богослуженні взяв участь ректор Індійської папської колегії св.Дамаскина. Богослуження транслювалось в прямому ефірі по національних телеканалах України та он-лайн режимі. Трансляцію проводила знімальна група “Живого Телебачення” УГКЦ.

Після богослужіння діти недільної школи та молодь собору Святої Софії показали виставу “Пасхальний кошик” та провели великодні гаївки на території храму, клаптику української землі у Вічному місті. Окрім цього, відбувся розіграш лотереї з призовими квитками авіаподорожі в Україну.

У цей день українці Рима мали також нагоду долучитися своїми пожертвами до лікування важко пораненого воїна АТО, котрий перебуває на лікуванні у Львівському військовому госпіталі.

_____________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Подавати документи в українські ВУЗи можна через інтернет

Хто стежить за нами в інтернеті?