in

Перший український дитячий садок в Італії

Основний акцент його дидактичної діяльності ставиться на вивченні української мови в ігровій формі

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Щосуботи гурт маленьких українців, оживляє подвір’я школи, яка протягом тижня приймає італійських учнів. З початку 2011-2012 навчального року у Римі почав працювати дитячий садок, для малят від 3 до 6 років. Заклад є частиною української суботньої школи “Престиж”, якою опікується Центральна координаційна рада українських об’єднань в Італії під головування Тетяни Кузик.

Як показує практика, труднощі в освоєнні українського слова мають навіть малюки, обоє батьків яких  з України. Незалежно в якій країні вони народжені, діти постійно перебувають в італійському середовищі, яке формує їх мислення та мовлення.

Особливість розвитку в ранньому віці у тому, що діти швидко вивчають нову мову, але так само швидко втрачають її, якщо не було створено умов для її підтримання.

Щоб запобігти ситуації, коли малюки загублять їх мовне коріння і більше не зможуть спілкуватися із родичами в Україні, щосуботи батьки ведуть діток в український садок, тим самим даючи їм можливість розширити світогляд, та інтенсифікувати інтелектуальний розвиток.
У дитсадку малюки мають можливість перебувати в українському середовищі, граючись на майданчику обладнаному спорудами. А далі сідають за парти, щоб познайомитися із героями українських народних казок, виконати мовні вправи, розвивати образотворче мислення. Старші – вдосконалюють їх українську, а молодші – вчаться промовляти перші слова.

Кількість дітей у групі дозволяє вихователю Маріанні Сороневич, проводити індивідуальні заняття в залежності від віку дитини та її володіння мовою.

Українська школа “Престиж” та дитячий садочок відкриті щосуботи за адресою: via Montebello 118, Roma. Просимо зацікавлених телефонувати за номером 347 391 69 95

Адреси та контакти усіх  українських шкіл в Італії знайдете ТУТ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія введе податок на багатство і підвищить ПДВ

В Італії лунають сепаратистські гасла