in

Посол України вийшов до мітингарів римського Майдану

   20 та 21 лютого біля будинку Посольства України у Римі відбулися мітинги української громади в Італії. З учасниками заходу зустрівся посол Євген Перелигін. Також він молився у Соборі Святої Софії за загиблими на Майдані

20 лютого до представників громади звернувся Посол України в Італії Євген Перелигін, який на вимогу висловити свою громадянську позицію щодо останнього розвитку подій в Україні, зокрема, зазначив: «Я засуджую ескалацію конфлікту в Україні, а також дії тих, чиї накази призвели до людських жертв. Я виступаю за необхідність вжиття негайних заходів, спрямованих на відновлення громадянського миру та безпеки і збереження цілісності держави».

Є.Перелигін також закликав представників української громади працювати разом задля реалізації євроінтеграційних прагнень нашої держави та відновлення довіри до України.

У ході мітингу також була надана відповідь на запитання журналіста італійського телевізійного каналу «Rai» – «хто повинен знайти шляхи виходу з кризи в Україні, Європа?». У цьому контексті Посол зазначив, що «… внутрішній конфлікт в Україні мають вирішувати насамперед українці. Європа, звичайно, може надати сприяння цьому процесу. Але знайти рішення цього конфлікту мають політичні сили та народ України».

Позицію Посла, оприлюднену під час спілкування з українською громадою, поділяють усі співробітники Посольства України в Італійській Республіці.

21 лютого Євген перелигін вдруге вийшов до митингуючих. Він познайомив громаду із текстом Угоди між Януковичем та опозицією про врегулювання кризи в Україні та спілкувався із учасниками заходу. У цей же день він дав есклюзивне інтерв’ю для !Української газети” в Італії, у якому пояснив свою позицію щодо Майдані в Україні та Італії.

У неділю 23 лютого Посол був присутній на літургії та молебні за загиблими на Майдані у Соборі Святої Софії, яку очолив Блаженніший Святослав Шевчук.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дипломати країн світу вшанували загиблих на Майдані

Глава УГКЦ подякував Папі Франциску за його слова підтримки