in

Посол України в Італії закликає діаспору до створення Громадської ради

   Звернення Посла України в Італії Євгена Перелигіна до української громади щодо створення Громадської ради при Посольстві України

Шановна громадо, дорогі друзі!

Наразі наша Держава переживає один з найважливіших та найвідповідальніших моментів своєї історії, в буквальному сенсі виборюючи право на своє майбутнє у вільній сім‘ї європейських народів.

Бурхливі події останніх місяців вчергове засвідчили, що українці в Італії мають значний потенціал для підтримки нашої Держави. Яскравим свідченням цього стали зусилля щодо організації лікування поранених, збору коштів та допомоги на підтримку української армії та відновлення зруйнованих терористами територій, донесення до європейської спільноти правди про події в Україні та розв‘язану проти нас зовнішню агресію.
Нові виклики та завдання, що наразі постали перед українською спільнотою, потребують спільної відповіді з боку державних та громадських структур, як всередині України, так і за її межами.

Позитивний досвід функціонування громадських рад при центральних органах виконавчої влади Україні підказує необхідність створення дорадчо-консультативної структури і при Посольстві України в Італії. Основним завданням Громадської ради стане обговорення спільних шляхів вирішення найбільш нагальних питань, з якими зтикається Українська держава та її громадяни в Італії.

Запрошуємо кожну українську асоціацію, що зареєстрована в Італії, взяти участь в установчих зборах Громадської ради при Посольстві України (за принципом по одному представнику від кожної асоціації), що заплановані о 15.00 6 листопада ц.р. у приміщенні Посольства. В ході зазначеного зібрання планується узгодити статут та організаційні аспекти роботи Громадської ради.

Посол Євген Перелигін

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія планує перезимувати без російського газу – ЗМІ

Вибори у ВР на території Італії