in

Посол України в Італії зустрівся із народними дипломатами

Українська громада в Італії виконує місію народної дипломатії, пропагуючи свою материзну у країні, що стала для них другою батьківщиною.

Неодноразово, активісти та українські організації підтримували дипломатичні установи у реалізації зовнішньої політики, захисту національних інтересів та пропаганді України в Італії.

На зустрічі активістів із Послом Євгеном Перелигін, зокрема, йшлося про апеляційний суд військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, якого несправедливо звинувачують у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі під час бойових дій сил АТО із бойовиками Гіркіна у Слов’янську в 2014 році.

Посол повідомив, що незабаром у римському Колізеї та на форумах буде доступний аудіогід українською мовою. Його текст уже написано та перекладено, залишилося лише начитати, і відвідувачі цих найпопулярніших пам’яток римської культури зможуть прослухати розповідь про них рідною мовою.

У вересні, каденція Надзвичайного і Повноважного Посла України в Італійській Республіці підходить до завершення. Євген Перелигін займав цю посаду із 2012-го року.

Цією зустріччю він подякував активістам за співпрацю та закликав продовжувати працювати над поточними проектами.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть цю сторінку 👍🏼 та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Карпатах знайшли збитий італійський винищувач Другої світової

Чому вчить легалізація домашніх працівників 2009 року в Італії