in

По Риму із Галиною. Українка водить таксі по Столиці Італії

В її машині – жовто-блакитний прапор, на піджаку – значок тризуба, хоча сама вона більше 15 років живе в Італії. В Римі українка, отримала ліцензію на роботу в таксі та працює таксистом.

Завжди усміхнена, з зачіскою, макіяжем і неодмінно – на підборах. Вона єдина в Римі українка, яка має ліцензію на пасажирські перевезення. Її підлеглі – італійські чоловіки. Про леді-босі кажуть: привітна і вимоглива.

“У нашій роботі немає чоловіків і жінок. Є професіонали і непрофесіонали. Так ось Галина – це профі з великої літери”, – ділиться один з них.

За фахом Галина Мерена – вчителька історії. Тому кожна поїздка з нею перетворюється в міні-екскурсію.

Розповіла, на заробітки пішла заради двох доньок. Спочатку була помічницею в італійській родині. Там і вивчила мову.

“Я працювала нянею з маленькою дитиною, і ми разом вчилися говорити”, – ділиться вона.

Згодом записалася на автокурси. В Італії вимоги до тих, хто навчається водінню, більш суворі, ніж в Україні.

“Є дуже багато вимог до водіїв, треба мати поняття про першу медичну допомогу, навіть змушували проходити антитерористичні курси і антипожежні курси”, – розповідає Галина.

Не тільки профі, але і мама – з великої літери, каже донька Ольга. І тисячі кілометрів – не перешкода.

“Я іноді дивуюся, звідки вона черпає всю цю силу свою і енергію. Тому що ось вона може бути і успішною леді, і плавно переходити в свій материнський такий теплий образ”, – говорить вона.

За 15 років в Італії Галина стала водієм номер один для багатьох італійських готелів. Її фірму пропонують пасажирам в аеро- і морських портах. А нові клієнти зазвичай стають постійними.

“Ви знаєте, з великим задоволенням працюється, коли клієнт виходить і каже тобі – beautiful lady driver”, – говорить вона.

Раніше повідомлялося, що, за даними Міжнародної організації з міграції, в 2017 році українці отримали 12,1 млрд доларів грошових переказів (майже 11% українського ВВП), 2,4 млрд доларів прямих іноземних інвестицій і 1,5 млрд доларів офіційної допомоги з метою розвитку.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бус із заробітчанами зіткнувся з вантажівкою у Словаччині

У центрі Флоренції встановлять пам’ятник Тарасові Шевченку